изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:49 EEST
Премиерът към докторите: Лимит на заплатите до 2012 г. Първо реформата, след това може и 50 бона да взимате    
Здраве Година и половина срок за таван на заплатите и за извършване на здравната реформа поиска премиерът Бойко Борисов от докторите вчера. Той и ресорният министър Божидар Нанев говориха на извънреден събор на БЛС вчера. Премиерът се мотивира за искането си по доста интересен начин. Каква ви е личната кола, попита той шефа на стоматолозите Николай Шарков.

"Киа", отговори докторът. Каква застраховка плащате годишно, продължи Борисов. Отговорът бе - 2000 лв. А колко давате за здравни осигуровки? 400, отговори Шарков. Излиза, че лекарят плаща за колата си 5 пъти повече, отколкото за здравето си, значи тя му е по-мила. Но ето и защо парите в системата не стигат, коментира Борисов. Думите му бяха последвани от аплодисменти.
"Ако е лесно и безболезнено, никой нямаше да говори за здравна реформа. Тя щеше да бъде започната и направена... е, явно щеше да е на етапа на "Цанков камък", каза още премиерът. По думите му проблемите в бранша, с които се сблъскал последните месеци, още повече го амбицирали да доведе реформата докрай. Това обаче не може да стане без вашето дейно участие и разбиране, обърна се Борисов към лекарите. Някои доктори могат да загубят работата си, но ние трябва да направим реформата в името на българските пациенти, бе категоричен премиерът. Не може държавата да плаща за обучението един лекар 7 г., а той веднага да заминава за чужбина, изтъкна още той.
Борисов помоли колегията да му дадe срок от година и половина, в която да бъде въведен таван на лекарските заплати. След това нямам против да взимате и по 50 000 лева, каза още Борисов. Той даде пример, че на Барак Обама са му били нужни две години, за да осъществи здравната реформа и президентът на САЩ е получил широка обществена подкрепа за това. Премиерът обяви и че е готов да чуе всякакви сигнали за злоупотреби. Д-р Георги Тодоров от Русе заяви, че е внесъл в различни съдебни инстанции и в здравното министерство сигнал за злоупотреби с инсулин на стойност 6 млн. лв. Сега, като тръгна, ще дойдеш с мен и ще намерим къде са сигналите, отговори премиерът на възмутения доктор. Тодоров обаче се оправда с друг ангажимент. Дайте ми сигналите и ще видите дали няма до сряда-четвъртък да се работи по тях, заяви премиерът. После Борисов поиска незабавно номерата на докладните за злоупотреби и докторът му даде лист с изписани входящи номера.
Румяна МИЛЕВА

http://paper.standartnews.com/

 


Сходни връзки

Премиерът към докторите: Лимит на заплатите до 2012 г. Първо реформата, след това може и 50 бона да взимате | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди