изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:05 EEST
БАРИКАДА НА РЕСУРСНИЯ ЦЕНТЪР - НЕ ПУСНАХА НОВАТА ДИРЕКТОРКА    
Образование Служителите на Ресурсния център в Добрич организираха барикада и не допуснаха вътре новоназначената директорка Енеида Ненова. В първия си работен ден /26 март/ тя трябваше да им бъде представена официално от представител на Регионалния инспекторат по образование - Герасим Герасимов, и да приеме документите от Павлина Димитрова, която бе временно изпълняващ длъжността директор. Общо 19-е служители на центъра застанаха пред входа и отказаха да допуснат вътре Енеида Ненова.

"Ще докладвам на началника на РИО Рина Иванова, че е възпрепятствано изпълнението на заповедта" - заяви Г. Герасимов.

НДТ припомня, че в редакцията ни бе получено Отворено писмо от колектива на Ресурсния център относно резултатите от проведения конкурс за директор. Според подписалите се, конкурсът е опорочен и те настояват за преразглеждането му. Тогава Павлина Димитрова обясни, че след провеждането на конкурса е получила официално писмо от образователното министерство с приложен протокол, в който е класирана на първо място. Когато обаче отива в министерството, за да представи документите си за изготвяне на трудов договор, я уведомяват, че е допусната техническа грешка при сборуването на точките и на първо място е другият кандидат за директор - Енеида Ненова /досега тя бе директор на Помощно училище "Д-р Петър Берон"/. В тази връзка Павлина Димитрова е подала жалба до министъра на образованието, в която оспорва създалата се ситуация. Тя е подала сигнал и до Инспекцията по труда, в който цитира член 96, ал.1 от Кодекса на труда. "В него е посочено, че трудово правоотношение възниква с лицето, класирано на първо място, от деня, в който е получено съобщението за резултатите от конкурса" - поясни П. Димитрова.

"Има назначен човек. Ако има страни, които не приемат назначението му, могат да предприемат предвидените в нормативните документи действия" - бе коментарът, който НДТ получи, от Министерството на образованието, младежта и науката.

"Защо се е стигнало да преразглеждане на протокола в последния момент? Как е възможно комисия от петима души да не може да изчисли точките?" - попитаха в петък служителите на Ресурсния център и изразиха съмнение, че има нещо нередно. Категорични са, че за тях конкурсът е спечелен от Павлина Димитрова. НДТ

 

Снимка Любен ЖЕЛЯЗКОВ

 

НЕГОДУВАТ СРЕЩУ КОНКУРСА ЗА ДИРЕКТОР НА РЕСУРСНИЯ ЦЕНТЪР

 

РЕСУРСНИЯТ ЦЕНТЪР РАБОТИ СЪС 147 ДЕЦА

 


Сходни връзки

БАРИКАДА НА РЕСУРСНИЯ ЦЕНТЪР - НЕ ПУСНАХА НОВАТА ДИРЕКТОРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди