изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:32 EEST
ОТ ДНЕС ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА НОВИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ    
Ред и сигурностОт днес започва приемането на заявления за новите български документи за самоличност и свидетелства за управление на МПС.


Подаването на заявленията за документи за самоличност ще се осъществява по досегашния ред, а именно – в районните управления на МВР, Столичната дирекция на вътрешните работи, в областните дирекции на МВР по постоянен адрес и в дирекции "Български документи за самоличност", съобщава сайтът на МВР. Необходимите документи са: удостоверителен документ за раждане в оригинал и копие, което се прилага към заявлението  - при издаване на първа лична карта, предишна лична карта и/ или паспорт, ако има такива, поименен документ за платена държавна такса, размерът на която е определен в Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси, жълт отрязък от удостоверение за постоянен адрес – при промяна на постоянен адрес, удостоверителни документи по гражданско състояние – при брак, развод и други, както и документ удостоверяващ промяна на имената – ако има такава. От днес ще започне приемането на заявленията за издаване на български лични документи от новия образец само с такса за обикновена услуга, а от 6 април - и за бърза и експресна.
Безплатни са издаването на първа лична карта на лица от 14 до 16 години и лична карта за лица над 70 години. За издаване на лична карта за лица между 18 и 58 години таксата за обикновена услуга е 18 лева, за бърза - 36 лева, а експресна - 90 лева. Издаването на паспорт на лица между 18 и 58 години е с такса за обикновена услуга от 40 лева, за бърза - 80 лева, а за експресна - 200 лева. Таксата за издаване на свидетелство за управление на МПС е 25 лева за обикновена услуги и 50 лева - за бърза. 
По повод често задавани въпроси от МВР обясняват, че изтичащите през 2010 година лични карти и свидетелства за управление на МПС ще важат още 6 месеца след изтичане на валидността им и то само на територията на Р България. При подаване на заявление за издаване на новите български лични документи не е необходимо да закупувате и попълвате предварително заявление и не е необходимо да представяте актуални снимки. НДТ
 


Сходни връзки

ОТ ДНЕС ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА НОВИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди