изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:01 EEST
ЖЕНИ КАМИКАДЗЕ СА ВЗРИВИЛИ МЕТРОТО В МОСКВА    
По света Експлозиите в московското метро са резултат от самоубийствени атентати, извършени от жени. Това съобщиха пресслужбата на руската Федерална служба за сигурност и кметът на Москва, предаде Франс прес. "Първите данни сочат, че двете експлозии са дело на жени камикадзе", се казва в цитирано от агенцията комюнике на службата. Двата взрива в московското метро отнеха живота на 34 души. Десетки са ранени.


Според Юрий Сьомин от столичната прокуратура взривът на "Лубянка" избухнал в 07,59 ч. местно време след спирането на мотрисата на станцията, когато пътниците започнали да слизат от вагоните. По предварителни данни експлозията е била с мощност 3 кг тротилов еквивалент", съобщи Сьомин. По думите му експлозията в 08,40 ч. на метростанция "Парк на културата" "следвала аналогичен сюжет" и имала приблизително същата мощност.

Московският прокурор Юрии Чайка е взел под личен контрол разследването на експлозиите. По данни на спецслужбите взривовете днес приличат на терористичната атака на станция „Автозаводска" от 2004 година и на сериите атаки в лондонското метро от 2005 година.

Директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников е докладвал на президента на Русия Дмитрий Медведев за случилото се и за мерките, които се взимат за оказване на помощ на пострадалите и за установяване на причините за взривовете, съобщи пресслужбата на Кремъл. На мястото на взрива на "Лубянка" е пристигнал московският кмет Юрий Лужков.

В Посолството на България в Москва не е постъпвала официална информация за български граждани сред загиналите и пострадалите при взривовете в московското метро. Това съобщи прессекретарят на дипломатическата мисия на България в Москва Вера Шатилова, цитирана от "Фокус". Българският консул установява връзка с компетентните органи, които работят по случая. От Министерството на външните работи (МВнР) също заявиха, че следят ситуацията.

Мобилните телефони в района на поразените метростанции не работят заради претоварване на мрежата. Обслужващата компания "Мобилни телесистеми" съобщи, че техническите екипи все още не могат да започнат ремонт поради продължаващата спасителна операция. В тази връзка доставчиците призоваха потребителите да се съобразяват с тези проблеми при опитите да се свържат с близки и познати в метрото.Имената на пострадалите, сред които един гражданин на Филипините, публикувани от Газета.ру: Жаплова, 40, Семин, 22, Немгимов, 61, Малышева, 48, Борисова, 65, Шмительский, 60, Каршнев, 33. Иван Гавриков, 21, Мафе Понтинг, 39, Владимир Гладышев, 48, Валентина Маслова, 18, Владимир Сысоев, 60, Зинаида Шинкаренко, 45, Инна Глущенко, 24, Юля Афанасьва, 34, Владимир Зинкович, 45, Амик Мартиросян, 18, Екатерина Репитий, 21, Елена Течешегорова, 51, Евгений Моисеенко Сергейчвич, 20.

В реанимация са Антон Шумахер, 24, Вячеслав Зотов, 50, Владимир Кахиров, 25, Александр Степанов, 39, Алексей Чернышев, 31, Борис Кузнецов, 61, Виктор Кривошеев, 58, Гремина Татьяна, 49, Маршина Екатерина, 38, Еналдиева Анжелика, 38, Кизилов Юрий, 63, Барский В.Е. 54, Еленинов, 21, Харчевников М. Ю, 58, Савин В. П., 54. Все още не е известно името на една от приетите в реанимация, която е на видима възраст около 20 г.

DarikNews.bg

 


Сходни връзки

ЖЕНИ КАМИКАДЗЕ СА ВЗРИВИЛИ МЕТРОТО В МОСКВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди