изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:37 EET
ДО КРАЯ НА МАРТ СЕ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА КОРПОРАТИВНИ ДАНЪЦИ    
Икономика31 март е крайният срок, в който фирмите трябва да подадат годишната си данъчна декларация и да внесат дължимия годишен корпоративен данък за 2009 г., припомнят от офиса на НАП в Добрич.

Оттам заявяват, че в същия срок годишна данъчна декларация за 2009 г. трябва да подадат и бюджетните предприятия, както и да внесат своя данък. За фирмите, които подадат своите документи по електронен път, е предвидена отстъпка в размер на 1 % от дължимия данък, но не повече от 1000 лв. Досега декларациите си по електронен път в офис Добрич са подали около 1 157 фирми, сочи статистиката на местното подразделение на приходната агенция.
Важно е да се знае, че фирмите, които през 2009 г. не са извършвали дейност, също подават декларация до 31 март. Те попълват отделен образец (1010а) на декларация за облагане с корпоративни данъци през т. г., която съдържа единствено идентификационни данни на задълженото лице и част, в която се декларира, че за данъчния период не е извършвана дейност и не дължи данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане.
Декларацията се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител, както в поделенеията на НАП, така и по пощата, с обратна разписка. За подаване на декларация по електронен път е нужен електронен подпис.
От НАП напомнят още, че заедно с декларацията дружествата са длъжни да подават и годишни отчети за дейността. От тази година задължените лица могат да избират къде да подават годишните отчети - като им се предоставят две възможности - или по електронен път - в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител - в офисите на НАП.
Списъкът на кодовете за видове плащане, номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП, както и повече информация, могат да бъдат намерени в рубриката "Плащане" - на интернет-страницата на НАП - www.nap.bg.
 


Сходни връзки

ДО КРАЯ НА МАРТ СЕ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА КОРПОРАТИВНИ ДАНЪЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди