изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:14 EEST
В БАЛЧИК ПРЕДЛАГАТ ВЪВЕЖДАНЕ НА УНИФОРМИ ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ    
ОбразованиеДа бъдат въведени ученически униформи във всички


училища и да бъдат ясно регламентирани правата на учителите. Тези предложения отправят до централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от местната комисия в Балчик, съобщи общинският вестник „Балчик”. Друго предложение е вероучение да навлезе в учебния процес, за да се запознаят учениците с духовното, културно и историческо наследство и добродетелите на християнската вяра. В тази
връзка през това лято се предвижда провеждането на поклонническо опознавателен лагер под мотото “Родолюбие и духовност”. Ученици и учители ще посетят манастири и исторически забележителности. Предвидено е и посещение на старите български столици – Плиска и Преслав.
Друга насока в работата на комисията ще е запознаване на учениците от горен курс с Конституцията на Република България и Закона за закрила на детето.
През тази година местната комисия предвижда да продължат срещите между ученици и бивши наркозависими, излекували се в комуни. Разработена е общинска програма за превенция на насилието между ученици. Посочва се, че асоциалното поведение като агресия и насилие се събужда от няколко фактора - ниският стандарт на бит и култура, безнадзорност, криминогенна приятелска среда, криза и отчуждение в семейството, социалнопсихически особености на малолетните и непълнолетните.
Според отчета на местната комисия, през 2009 г. в Балчик няма настанени деца в специализирани институции, няма случаи и на скитащи деца, както и случаи на футболно хулиганство.
 


Сходни връзки

В БАЛЧИК ПРЕДЛАГАТ ВЪВЕЖДАНЕ НА УНИФОРМИ ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди