изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:55 EEST
ИЗЛОЖБА НА КУКЛИ С ТРАДИЦИОННИ НОСИИ В ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ”    
Култура Изложба на кукли, облечени в традиционни носии от всички краища на България, подреди в детска градина №10 „Слънчице” приложничката Мария Павлова.


Тя разказа на децата как е започнала работата й с куклите, как изработва умалените модел на истински носии с всички елементи по тях – от шевици, мъниста, пайети до пера, панделки и ширити. Тя сподели, че от дете се занимава с изработване на кукли и облекла за тях. Сега е пенсионер. Твърди, че за нея работата с кукли е истинско удоволствие и винаги я радва, когато види радостта в детските очи. Разказа, че големите кукли всъщност са направени от счупени кукли от детска градина, на които тя отново вдъхнала живот и ги облякла в красивите облекла на българката. Пред децата тя представи и кукли от дърво. Малчуганите от ЦДГ „Слънчице” пък показаха изработени от тях традиционни кукли от хартия. Те любопитстваха за разнообразието на мъжките и дамски облекла от миналото, за красотата и елементите на носиите от различните райони на страната.
Гостуването на приложничката в ЦДГ №10 „Слънчице” е в рамките на проект „Куклите на баба в моите игри” на сдружение за развитие на деца „Слънчице”.  Той е по програма „Автентичен фолклор” на национален фонд „Култура”.
 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА НА КУКЛИ С ТРАДИЦИОННИ НОСИИ В ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди