изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:52 EEST
ЙОВКА НЯГОЛОВА - СЪС ЗЛАТО ЗА НОВИЯ СИ КЛУБ    
СпортЗлатен медал и купа "Мемориал Кипра Данаилова" спечели състезателката на СКЛА Добруджа (Добрич) Йовка Няголова с треньори Милен и Силвия Петрови.

Стартът бе първото за годината планинско бягане от календара на БФЛА. Състезанието бе и контролен старт на националния отбор по планинско бягане, и етап от подготовката за предстоящото европейско първенство, което ще се проведе на 4 юли в Сапарева баня.
"Планинското бягане изисква не само бегови умения, но и много добра физическа подготовка. Радвам се, че отново спечелих мемориала. През изминалата година в първите два етапа бях в призовата тройка, но  пропуснах третия, заради Балканиадата в Турция.  Надявам се при следващото планинско бягане, което ще бъде 18 км - от НДК до Черни връх, отново да бъда сред призьорите" - заяви Йовка Няголова. Тя разказа, че трасето е било изключително тежко - имало е сняг, виелица, а на места под снега и течаща вода. Организаторите раздали и допълнителни награди за големия спортен дух, който са проявили участниците. Почетен гост на турнира е бил първият победител в лекоатлетическото състезание - Борис Георгиев - Моката, който е познат на сънародниците ни като първият българин, спечелил олимпийски медал по бокс в Хелзинки. През далечната 1951 година той първи е пресякъл финалната линия и в турнира по планинско бягане "Кумата". Следващият старт, в който Няголова ще атакува отличията, е държавното първенство по маратон с дистанция 42,195 метра, което ще бъде през май в Каварна.
Още спорт в http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

ЙОВКА НЯГОЛОВА - СЪС ЗЛАТО ЗА НОВИЯ СИ КЛУБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди