изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:43 EEST
ДЖИПИ ОСЪДИ НЗОК    
Ред и сигурност
Окръжният съд в Добрич осъди Националната здравноосигурителна каса да заплати на ЕТ „Индивидуална практика за първична медицинско помощ д-р Петър Димитров” сумата от 5 262,50 лв., представляваща дължими на лекаря възнаграждения по договори за оказване на извънболнична медицинска помощ за 2007 г. и 2008 г., начислени лихви в размер на 759,67 лв. и сторените по делото разноски.


Средствата по основната сума са използвани за медикодиагностични дейности и специализирани медицински дейности, назначени извън разрешените надвишения.

Според адвоката на лекаря, с издаването и надвишаването на медицински направления джипито е издал направления на своите пациенти, за да получат адекватна, специализирана медицинска помощ и да бъде извършено даденото изследване, т. е плащането на това надвишение е отишло при съответния специалист и медицинска лаборатория, а не при лекаря.

Съдът е решил, че здравната каса трябва да заплати на общопактикуващия лекар сумата. Магистратите се основават на това, че с решение на петчленен състав на Върховния административен съд от 2006 г., текстове на Националния рамков договор 2006 г., които се отнасят именно до ограничаването на регулативните стандарти до определен брой, са отменени като противоречащи на Конституцията на България, Закона за здравното осигуряване и Закона за нормативните актове.

Решението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

 


Сходни връзки

ДЖИПИ ОСЪДИ НЗОК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди