изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:43 EET
БИВШИ АСОВЕ ОРГАНИЗИРАТ АВИОФЕСТИВАЛ В ДОБРИЧ    
Новини

На 10 и 11 април в Добрич ще се проведе авиофестивал "Добруджа от птичи поглед". Инициаторите са Българската асоциация на леката авиация и бивши служители на закритата авиобаза в града.



"Българската  асоциация на леката авиация от своето създаване през 2005 г. обединява и насочва съвместните усилия и инициативи на любители и професионалисти във всички области на авиацията, с цел максимално популяризиране на въздухоплаването у нас. Много и разнообразни са авиационните събития, инициирани и организирани от нашето сдружение - авиционни фестивали и авиоралита, в които участват до 30-40 различни леки и свръхлеки въздухоплавателни средства. Отдавна организираме такива край Пловдив, Плевен, Казанлък, Габрово, Шумен и др. Мероприятията ни винаги се провеждат при високо ниво на авиационна безопасност и съответното застраховане" - съобщават организаторите.

В двата дни на събитието ще бъдат изпълнени демонстративни и мотивационни полети с леки и свръхлеки самолети, които са собственост на фирми и частни лица.

Целта на авиофестивала е събиране на служители на закритата авиобаза в Добрич и авиолюбители от района, за да се възобновят позатихналите авиационни традиции в района. През тази година се отбелязват и 59 години от основаването на Авиобаза Добрич, която бе най-голямата на Балканския полуостров. Тя бе закрита през 2001/2002 г. Авиофестът в Добрич ще бъде посветен и на Деня на авиацията и космонавтиката.

 


Сходни връзки

БИВШИ АСОВЕ ОРГАНИЗИРАТ АВИОФЕСТИВАЛ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди