изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:53 EEST
„Та неа”: „Солена” подкрепа за Гърция от пазарите    
По света Атина. И вчера пазарите бръкнаха дълбоко в джоба на гръцката държава, настоявайки за лихва в размер на 5,9% за седемгодишния облигационен заем и да отпуснат на Гърция исканата сума от 5 млрд. евро, пише гръцкият вестник „Та неа”. Този размер на лихвата означава 295 млн. евро годишно оскъпяване или 2 065 млрд. евро за целия седемгодишен период, като се има предвид, че за същия размер на заема Германия би платила 1 312 млрд. евро за лихви.

С получаването на 5 млрд. евро заем обаче министерството на финансите може да си поеме дълбок дъх, тъй като ще е в състояние да покрие задълженията си до април. Следващият важен тест ще се отнася до 11,1 млрд. евро, а периодът април-май ще бъде най-труден, тъй като тогава гръцката държава ще има нужда от почти половината кредити за цялата година. От началото на 2010 г., включително с вчерашния заем, Гърция е получила кредити в размер на 23,6 млрд. евро.  Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

„Та неа”: „Солена” подкрепа за Гърция от пазарите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди