изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:16 EEST
РАЙСКО КЪТЧЕ ЗА РИБОЛОВ    
Лов и риболов С райско кътче за риболов примамват чужди и наши туристи в суворовското село Николаевка. Разработват се маршрути, подходящи за селски туризъм, в които се включват и селища от общината, близки до Николаевка. Организаторите предвиждат в дестинациите за наши и чужди туристи да попадне родната къща на Петър Дънов, която е реновирана. Само миналата седмица са я посетили 60-ина последователи на Лечителя.

Църквата от XV в. е оцеляла и до днес в с. Изгрев, а в Николаевка са запазени помещенията на най-старото килийно училище.

Още през миналата година по проект на Центъра за устойчиво социално развитие, на брега на язовира в селото изникват две къщички по проекта „Пикник". Идеята се оказала успешна и от септември досега, през почивните дни двете сгради не са оставали празни. Резервациите показвали, че базата е заета плътно и за предстоящите великденски празници. „Едната къща се отдава под наем за 50 лв., а другата - за 40 лв. Оказа се атрактивно място за хората, които търсят спокойствието и уюта на природата", каза ръководителят на проекта Костадин Петров. В момента екипът на центъра се е захванал с нова идея - да изгради кухня в близост до пикника. На брега на язовира има три беседки и три барбекюта, които се оказват недостатъчни. Новият проект предвижда да се изгради още детски кът, както и място за палатки и каравани. Магаренце с каручка ще предлага кратки екоразходки в района. На разположение на туристите ще бъдат и велосипеди. Така проектът надгражда предходния, каза още Петров.

За старта на новия проект започва обучението на 15 дълготрайно безработни в 3 специалности - бармани, сервитьори и готвачи. Само четирима от тях - двама сервитьори и по един барман и готвач, ще намерят реализация в кухненския комплекс на брега на язовира. Затова пък ще имат квалификация, с която могат да потърсят реализация, допълниха авторите на проекта.  http://news.varna24.bg

 


Сходни връзки

РАЙСКО КЪТЧЕ ЗА РИБОЛОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди