изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:00 EEST
Ще бъде повдигнато обвинение и на директора на Дирекция "Бюджет и счетоводство" в МЗ    
Ред и сигурност  На министър Божидар Нанев е взета мярка „парична гаранция” в размер на 2000 лв., съобщиха от Софийска градска прокуратура, съобщи Агенция “Фокус”. Наблюдаващият прокурор по делото Маргарита Немска каза, че Нанев съзнателно е сключил двете неизгодни сделки. Става въпрос за особено тежък случай, като са нанесени големи щети в размер на почти 2,5 млн. лв. Предметът на двата сключени договора е за закупуването на антивирусен препарат „Тамифлу” за лечението на новия грипен вирус.


Сигналът за нарушението е дошъл от ДАНС, както и от няколко фармацевтични компании.
   
    Повдигнато е и обвинение на директора на Дирекция „Бюджет и счетоводство” в министерството Димитрина Николова. Тъй като лицето обаче днес се е явило в следствието без адвокат, от прокуратурата са дали срок от 72 часа за явяване на защитник, за да може да бъде предявено обвинението.
   
    Неизгодността на договорите се състои в това, че антивирусният препарат е закупен на завишена цена, а доставката е направена около месец и половина след обявяване на края на грипната епидемия. Преди да бъдат сключени договорите от МЗ са отправили запитване до Националната здравна служба на Великобритания, която е предложила много по-изгодна оферта откъм цена и срокове на доставка.
   
    Въпреки това са сключени двата неизгодни договора и то съзнателно. Фирмата доставчик е „Рош”. Използван е механизъм от Закона за обществените поръчки при обстоятелства, които налагат незабавното осигуряване на определена продукция (в случая в условията на грипна епидемия) да се водят преговори по процедурата за потенциален купувач.
   
    Закупени са 200 хил. бр. „Тамифлу” от 75 милиграма. Те са доставени тази година през януари. В момента ваксините са на склад в МЗ и не са използвани, а срокът им на годност е до 2014 година.
    Прокуратурата ще поиска отстраняването от длъжност на министъра, както и на директорката на дирекция в МЗ, след като бъде привлечена като обвиняема. http://www.bgfactor.org
 


Сходни връзки

Ще бъде повдигнато обвинение и на директора на Дирекция "Бюджет и счетоводство" в МЗ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ще бъде повдигнато обвинение и на директора на Дирекция "Бюджет и счетоводство" в МЗ
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 14:40 EEST

Интересно е кой ще плаща загубените милиони - данъкоплатците с нов данък от правителството или министър Божидар Нанев с имотите си, във второто нямам абсолютно вяра. Най-правилно е нанесените загуби от министъра да се платят от тези, които са го назначили, както плащат на банките гарантите, когато сгафи взелият кредит.

Ще бъде повдигнато обвинение и на директора на Дирекция "Бюджет и счетоводство" в МЗ
Автор: Anonymous да 2010-03-30 @ 15:49 EEST
Вчера дойдохте на власт и побързахте с мошенлъците.Нямате срам от никой!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди