изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:25 EEST
Кървавият инцидент в Долна Митрополия е с предистория    
Новини Кървавата вендета в Долна Митрополия в понеделник следобяд, при който загина една жена, а двама нейни роднини попаднаха ранени в болницата, си има предистория. Ще припомним, че в понеделник ромският бизнесмен Събчо Младенов застреля с автомат “Калашников” трима свои роднини - първият си братовчед Младен, племенникът му Златко и снаха им Елена. Последната почина на път за болницата, а другите двама са хоспитализирани - първият с рани в гърба, а вторият в корема.

Няма опасност за живота им. Автоматичната стрелба в Долна Митрополия започнала в 15:30 часа. Съби и брат му Горан стреляли по къщата на роднините си и после избягали. Ромският клан е известен като “Златарите”.
По-късно стрелецът бе задържан, а мястото на стрелбата беше обградено от полицаи и жандармеристи.
Роднините се карали за пари, разправии помежду им стават често, твърдят съседи. Елена била една от най-добрите джебчийки в региона, според съседи ходела да краде в Плевен всеки ден.
Хора от квартал “Изток” твърдят неофициално, че конфликтът започнал още на пазара в Плевен, където членове на “Златарите” се били с брадви и колове заради лек сблъсък между автомобили, макар че едва ли това е истинската причина за разприте в ромската фамилия. Със сигурност обаче боят се е пренесъл малко по-късно пред хранителен магазин на кръстовището на бул. ”Русе” и ул. “Десети декември”. От магазина не ни дадоха информация за инцидент, но ни информираха, че Съби им е редовен клиент. Работещи наоколо и съседи ни уведомиха, че побой между роми в понеделник определено е имало. Ето какво ни разказаха свидетели на случая.

В ранния следобяд в понеделник Съби паркирал колата си - “Опел Вектра” пред въпросния магазин и влязъл вътре да пазарува. В този момент малко по-надолу по бул. “Русе” паркират две коли - “Ауди” и БМВ, макар че за марката на последната кола очевидецът не е сигурен. От тях излизат 7-8 роми с колове и брадви и тръгват към колата на Съби. От предна лява врата на “Вектра”-та излиза човек, отнася няколко удара и тръгва да бяга, а няколко роми хукват след него. По лицето му имало кръв, казват нашите информатори. На задната седалка в колата на Съби имало още един мъж, но той се барикадирал в автомобила и се отбранявал успешно, по думите на съседите - също с кол. По колата на Съби трябвало да има поражения, защото ромите я удряли здравата с колове и брадви. Възрастен човек ни казва, че в този момент от магазина излиза Съби и с нож тръгва да гони един от нападателите, като го преследва до ъгъла на кооперацията, заключена в триъгълника между бул. ”Русе” и бул. “Георги Кочев”. Друг съсед ни казва, че не е видял Съби да гони някой с нож, но го видял да се връща от същата посока малко по-късно. Останал с впечатление, че Съби дошъл след разправията.
Нападателите били млади, на около 30 години или малко повече. След разправиите всички се качили по колите и отпрашили. Малко след това започва стрелбата в Долна Митрополия.
Събчо Младенов е роден през 1964 г. Той е един от най-богатите роми в региона и има висше образование. Завършил е право, през 2006 г. (по информация в сайта на Министерството на правосъдието - в списък на стажант-юристите, допуснати до изпит за придобиване на юридическа правоспособност на 12 януари 2007 г.) е бил на стаж в Окръжен съд - Плевен, представя се като магистър по право. Върти бизнес в зърнения бранш, собственик бил и на бензиностанция. Наричат го Зърнения бос. Младенов бе един от първите осъдени в Плевен за източване на ДДС. На последните парламентарни избори, през юни 2009 г., той беше кандидат за народен представител от листата на ДПС.

По информация от “Дакси” Събчо Спасов Младенов е собственик и участва в управлението на 5 фирми, една от които - ЕТ “Събчо Младенов - експрес”, е прекратила дейността си. “Делта - ТМ” е създадена през 1997 г. с предмет на дейност детективска и охранителна дейност , “Петролат - М експрес” се занимава с търговия на едро с твърди, течни и газообразни горива и подобни продукти. В “Трейт инвест-94” ООД, която се занимава с хотели, Събчо Младенов е съдружник с Идризий Иванович Барий, а в най-скоро регистрираната (през 2007 г.) фирма, в чието досие присъства името му - “Българо-румънски бизнес център” ООД, е съсобственик с още двама мъже , единият от тях, съдейки по името му, е румънски гражданин. Посоченият предмет на дейност включва търговия с всички видове хранителни и промишлени стоки, нефтопродукти и техните производни, селскостопанска продукция и техника, търговия с торове, дървесина и много други.

http://www.posredniknews.com

 


Сходни връзки

Кървавият инцидент в Долна Митрополия е с предистория | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кървавият инцидент в Долна Митрополия е с предистория
Автор: Anonymous да 2010-03-31 @ 13:21 EEST
Бреййййййййййй то тоя Събчо Младенов голям работа бил!От къде толкова пари ?Автомат"Калашников" предполагам че се нареждат и на опашка при себеподобните за социални.Егати държавата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди