изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:31 EEST
НЕ НА ШЕГА ДНЕС "ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ" ЧЕСТВА 60 ГОДИНИ    
Новини9 души ще получат подаръци за работа във фирмата над 40 години

Още една голяма фирма в града чества 60-годишен юбилей - това е "Пътнически превози" ЕООД. Историческата справка показва, че със заповед 956 от 1 април 1950 г. на министъра на транспорта се поставят основите на организираните пътнически превози на територията на тогавашния Толбухински окръг. Първоначално създаденото предприятие обединява в себе си освен пътническите, още и товарните превози, като първоначално дружеството в онези години е разполагало с 9 броя пътнически коли и 22 товарни коли. В 1959 г. дружеството е преобразувано в ДАП, като в същата година е създадена и автобазата в Каварна. През 1962 г. с Автобаза и пътническа станция се сдобива и Генерал Тошево.
Много са трансформациите, налагани от нормативната база. С настоящото си име "Пътнически превози" предприятието е известно от 1980 г. Седем години по-късно към него започва да функционира и тролейбусен транспорт в града. Прословутия Указ 56 на МС прекратява дейността на "Технологичен Автокомбинат - Толбухин" от съществувалото Стопанско обединение "Автомобилен транспорт". Създава се фирма "Добруджа - автотранспорт", която поема активите и пасивите на Автокомбината. На база на същия Указ 56 през 1991 г. "Добруджа - автотранспорт" се реорганизира и се създават и регистрират по Търговския закон отделни фирми. През 1998 г. чрез отделяне от "Пътнически преводи" е създадена "Тролейбусен транспорт" ЕООД. Масовата приватизация през 1998 и 1999 г. на практика прави изцяло частна фирма "Пътнически превози", като продава своите дялове.
Днес 60 години "Пътнически превози" посреща с чест и достойнство. Макар и в трудна икономическа ситуация дружеството посреща годината с положителен финансов резултат от 2009 г., казва за НДТ изпълнителният му директор инж. Валентин Василев. "Дружеството притежава всички необходими лицензи и разрешителни, както и сертификат за качество ISO 9001:2008. Собственици сме на Автогара - Добрич, два пункта за технически прегледи на автомобили и газови уредби, две бензиностанции, голяма сервизна база" - казва още Василев. Може би малцина са тези, които знаят, но "Пътнически превози" е и лицензиран туристически оператор и може да организира туристически пътувания у нас и в чужбина.
Автобусите на фирмата, които са с категория от 1 до 4 звезди ежегодно изминават по 3 млн. км. Освен регулярното обслужване на линии от градската транспортна схема, именно "Пътнически превози" е фирмата, която пътува до селата в областта. Колективът й наброява 150 души, а автопаркът - 80 автобуса, от които 80 на сто са обновени през последните 10 години. "Ежегодно в дейността влагаме инвестиция средно от порядъка на 400 хил. лв." - казва още управителят. И тази година няма да е по-различна. Фирмата планира обновяване на Автогарата. По повод годишнината ръководството на фирмата ще отличи с предметни награди 9 души, сред които е една дама, които имат над 40 години трудов стаж в дружеството. Василев разкрива, че фирмата подготвя по повод рождения си ден и подарък за жителите на града, които са и техни клиенти. "По случай 60-годишния рожден ден на дружеството искам да благодаря на колектива за тяхната всеотдайност в работата. На всички колеги и семействата им пожелавам здраве и щастие" - казва в заключение Валентин Василев.
 


Сходни връзки

НЕ НА ШЕГА ДНЕС "ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ" ЧЕСТВА 60 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди