изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:25 EEST
Кабинетът одобри 59+1 мерки    
Икономика
  Министерският съвет прие предложените от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков мерки за подкрепа на заетостта, домакинствата, бизнеса и фискалната позиция. Това съобщи БТА, като се позова на пресслужбата на правителството. Те бяха дискутирани на поредица от срещи между представителите на правителството, синдикатите и работодателите.


По предложение на Дянков правителството одобри и мярка, по която не беше постигнат консенсус в Националния съвет за тристранно сътрудничество - освобождаване на държавното обществено осигуряване от ангажимента да заплаща първите 3 дни от временната неработоспособност с оглед избягване на злоупотреби с осигурителната система.
Новата схема предвижда първият и вторият болничен ден да се заплаща на 80 на сто от работодателя, третият ден да е за сметка на работника, а НОИ да се включи от четвъртия ден, обясни по-рано финансовият министър.

Така приетото днес решение съдържа 59+1 антикризисни мерки.

Парламентът утре трябва да подкрепи антикризисните мерки на правителството, защото цялото общество се нуждае спешно от тях. Това заяви междувременно  парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова, която представи декларация на партията. Тя заяви, че правителството има нелеката задача да изведе страната от кризата.

В декларация на левицата пък, прочетена от депутата Петър Димитров, се казва, че на страната са необходими спасителни мерки за българския бизнес, които да бъдат изготвени с участието на всички партии.
Димитров отбеляза, че, както в годините след войната, българският народ е готов да следва правителството си, но то трябва да го води към икономически растеж и социална сигурност, а не да препуска във всички посоки като "конник без глава". dir.bg

 


Сходни връзки

Кабинетът одобри 59+1 мерки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди