изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:04 EEST
ИЗПЛАТЕНИ СА ЕДВА 0,2% ОТ ЕВРОПАРИТЕ ПО ПРОГРАМА "РИБАРСТВО"    
НовиниДо момента са договорени едва 3,34% по оперативната програма "Рибарство", а общо изплатените средства са 0,22%. 

Това сочи отчет за изпълнението на европейските програми на земеделското министерство, стана ясно вчера. По програмата са подписани 26 договора, а други 7 са в процес на обработване. В момента от средствата за рибарство са одобрени проекти за 3,3 млн. евро, а извършените плащания са за 242 хил. евро.
Програмата за развитие на рибарския сектор, която е с общ бюджет от над 106 млн. евро, беше отворена за кандидатстване през ноември 2008 г. Към момента се приемат проекти по пет мерки. Най-атрактивните от тях са за инвестиции на борда на риболовни кораби, в аквакултури, в преработка и маркетинг на рибни продукти. Приемат се и проекти за развитие на рибарски области и техническа помощ. От земеделското министерство планират до края на годината да бъдат отворени още 10 схеми от програмата. Сред тях са такива за акваекологични мерки, дребно мащабен крайбрежен риболов, пренасочване на риболовни кораби към други дейности и др.
От агроминистерството съобщават още, че се планира в началото на май да бъде приключен одита за оценката за съответствие на програмата.
В Добричко бяха одобрени проект на рибарска кооперация "Кария" в Шабла за дооборудване на рибарски кораби и подмяна на рибарските мрежи за калкан. Другите два проекта са за разширяване на мидени ферми край Каварна - “Дълбока” и “Блек сий шелс”.
 


Сходни връзки

ИЗПЛАТЕНИ СА ЕДВА 0,2% ОТ ЕВРОПАРИТЕ ПО ПРОГРАМА "РИБАРСТВО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди