изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:53 EEST
Нова сензация! Етрополе отстрани Славия след дузпи    
Спорт
Поредната сензация в турнира за Купата на България стана факт! Чавдар Етрополе изненадващо отстрани фаворита Славия с 4:2 след изпълнение на дузпи.


За 120 минути игра двата отбора не можаха да си вкарат гол, но при дузпите домакините бяха безпогрешни и заслужено стигнаха до страхотния успех, който ги класира за полуфиналите на турнира. http://dariknews.bg/

Чавдар блъсна Славия и е на 1/2-финал

Чавдар (Етрополе) сътвори поредната изненада в турнира за купата на България. Етрополци се превърнаха във втория втородивизионен отбор, който се класира за 1/2-финалите на надпреварата, отстранявайки Славия с 4:2 след изпълнение на дузпи. Както е известно, Черноморец (Поморие) спечели с 2:0 срещу Миньор и се класира сред най-добрите четири тима.

Третият участник във фазата преди финала е Берое. Старозагорци отстраниха ЦСКА след успех с 1:0 като домакин. В 19.30 часа започва последният четвъртфинален двубой, в който Калиакра приема Черно
море.

Иначе Славия и Чавдар бяха равностойни на терена в редовното време и продълженията, което наложи победителят да бъде решен след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Домакините бяха безпощадни от бялата точка, докато гостите вероятно разчитаха повече на класния си вратар, отколкото на собствените си възможности. Така при 2:2 при дузпите Николай Петров стреля извън очертанията на врата, с което вероятно разколеба съотборниците си.

Напрежението върху Павле Попара се увеличи, когато етрополци вкараха за 3:2. Нервите на нападателя не издържаха и той повтори изстрела на колегата си отпреди това. Така цялата отговорност падна върху плещите на резервата Вълчанов, който хладнокръвно прати топката в мрежата за 4:2, с което класира тима си за 1/2-финала.

Чавдар (Етрополе) - Славия 4:2 след дузпи
(0:0 в редовното време)
0:1 Жуниньо
1:1 Николов
1:2 Пеев
2:2 Русков
Славия пропуска - Николай Петров
3:2 Петров
Славия пропуска - Павле Попара
4:2 Вълчанов

Берое подчини ЦСКА под Аязмото

 

Берое постигна изключително важна победа с 1:0 срещу ЦСКА в четвъртфиналния сблъсък между двата отбора за Купата на България, който се игра в Стара Загора.

 

През първото полувреме двата отбора играха равностойно. Футболистите на ЦСКА имаха леко надмощие и можеха да стигнат до попадение. Домакините имаха първи шанс да поведата в резултата, след като в 7-та минута Георги Андонов можеше да се възползва от грешка в отбраната на ЦСКА, но се засуети и изгуби владение върху топката. В 12-та минута Елиот Гранден имаше възможност да стреля от пряк свободен удар, но топката отиде право в ръцете на Боян Пейков.

 

В 20-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, след като Слави Жеков центрира от фаул, но Павел Виданов успя в последния момент да избие топката в корнер. В ответната атака в 21-та минута Дормушали Саидходжа направи добър пробив, но в последния момент си поведе дълго топката, което позволи на Боян Пейков да излезе и да я избие в тъч. Берое имаше изгодно положение в 25-та минута, когато Здравко Илиев стреля от пряк свободен удар, но Здравко Чавдаров показа добър рефлекс и спаси. Слави Жеков центрира в 36-та минута в наказателнотот поле на ЦСКА, след което Андонов засече топката с глава, но я извади в аут. Последната опасна ситуация през първото полувреме бе в 45-та минута пред вратата на Боян Пейков, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Берое топката стигна до Саидходжа, който обаче стреля над напречната греда в аут.

 

През второто полувреме футболистите на Берое излязоха по-мотивирани и Искрен Писаров и Здравко Илиев създадоха няколко опасни положения пред вратата на Здравко Чавдаров. В 60-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Берое, но Гранден не успя да се ориентира бързо и в крайна сметка защитник на домакините изби топката. Три минути по-късно Йордан Минев центрира в наказателното поле на Берое, след което Делев стреля от въздуха и топката излезе в аут. Последваха две добри възможности пред Саидходжа, но ударите му излязоха в аут.

 

Единственото попадение в срещата падна в 73-та минута, когато след центриране в наказателното поле на ЦСКА се получи групова грешка в защитата на гостите и топката стигна до Писаров, който през краката на Попов прати топката във вратата на Чавдаров.  

 

Футболистите на ЦСКА веднага се опитаха да изравнят резултата, но положенията пред Пейков не бяха толкова опасни. В 81-та минута Трифонов получи хубав пас, след което последва центрира в наказателното поле на Берое, но защитник на домакините успя да избие топката в корнер. Натискът на гостите продължи и в 87-та минута Трифонов центира към Делев, който засече топката с глава, но тя излезе в аут.

 

Така Берое се класира за полуфиналите на Купата на България и очаква своя съперник.

http://www.gong.bg

 


Сходни връзки

Нова сензация! Етрополе отстрани Славия след дузпи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди