изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:34 EEST
КАЛИАКРА ИЗРИТА ЧЕРНО МОРЕ, ВСИЧКО ЗА МАЧА ТУК!    
СпортЧетвърта поредна изненада беляза четвъртфиналите в турнира за Купата на България. В последния двубой от тази фаза Калиакра изхвърли Черно море и стана третия втородивизионен отбор, който продължава напред. Тимът от Каварна се наложи след изпълнение на дузпи с резултат 3:2. В редовното време двубоят завърши 0:0.

Гостите от Варна, които бяха определили Купата като цел номер 1 за сезона, започнаха много по-активно срещата. Още в 4-ата минута топката попадна в Маркес, но неговия удар от границата на наказателното поле мина малко над напречната греда. В 33-ата минута дойде и най-добрия шанс за „моряците" през това първо полувреме. Божилов засече от въздуха едно центриране в наказателното поле, но ударът му със странична ножица беше спасен от Добрев.
След почивката домакините излязоха преобразени на терена. Само 2 минути след подновяването на играта, Станчев беше изведен очи в очи с Илко Пиргов, но в последния момент се засуети и загуби. Тогава топката попадна в Садула, който стреля, но ударът му беше избит от стража на Черно море с крак. Само минута по-късно отново Садула пропиля най-доброто положение за каварненци, стреляйки в аут от 3 метра. До края на редовното време „моряците" се опитаха да наложат натиск, но така и не успяха да достигнат до попадение във вратата на блестящия Добрев.
Двете продължения от по 15 минути ще се запомнят единствено с един опасен удар на Атанас Борносузов в 110 минута на срещата, който обаче беше спасен от стража на Калиакра.
Рулетката на дузпите прати сензационно отбора от Каварна на полуфиналите за Купата на България. От бялата точка за „моряците" фаталните пропуски направиха Бачев, Домакинов и Борносузов. football24.bg

Филипов: Няма разлика между отборите в А и Б група

Наставникът на Калиакра Каварна Филип Филипов заяви след победата над Черно море след изпълнения на дузпи за Купата на България, че не вижда разлика в играта на отборите от А и Б групите.
Специалистът визира множеството изненади, които се получиха на четвъртфиналите днес. Както е известно Берое отстрани ЦСКА, а Чавдар Етрополе и Черноморец Поморие взеха скалпа, съответно на Славия и Миньор.
„За мен щеше да бъде по-добре да си решим мача в 90 минути. Не ни достигна малко самочувствие. Тези 120 минути ще ни натежат в дербито срещу Дунав през уикенда. Нямаме хора, за да заменят тези, които играха днес. Дузпите са все пак късмет. Отборът на Черно море беше много пренапрегнат и това се отрази при дузпите. Всички мои футболист, които бяха на терена се раздадоха максимално”, каза Филипов.
„Наистина днес се получиха много изненади. Всички фаворити отпаднаха. Това говори, че няма много голяма разлика межди А и Б група. Който е по-мотивиран, той печели Вместо некачествени чужденци може от А група да погледнат малко във втория ешелон. Който е в по добра форма и има повече късмет, той ще спечели. Искам да спечелим мача в неделя, а после ще мислим за купата”, допълни специалистът.

Цонко Цонев: Щастлив съм от победата над Черно море, оттук нататък всичко може да стане

Президентът на Калиакра и кмет на Каварна Цонко Цонев заяви пред Football24.bg, че е много доволен от победата над Черно море и от класирането на тима на 1/2 финалите на турнира за Купата на България.
"Какво мога да кажа след такъв мач, наистина съм много доволен и поздравявам всички от отбора за победата след дузпи, която постигнахме. Вярвахме в себе си и успяхме да елиминираме Черно море, което бе и нашата цел. Искам да поздравя и тяхния отбор, който игра добре в мача и спомогна да стане един добър и здрав двубой", заяви Цонко Цонев.
"Мисля обаче, че нашият отбор стоя по-добре на терена и заслужено се поздравихме с успеха. Дузпите са руска ролетка и успяхме да спечелим след тях. Сега на полуфиналите се заформяме четири отбора - лудата банда. Оттук нататък всичко може да стане, играем мач за мач", добави кметът на Каварна.
Цонко коментира и декларацията от страна на ФК Дунав, която бе изпратена в нашата редакция и в която отборът на русенци нападна президента на Калиакра за изказването му, че лидерът в Източната "Б" група не играе феърплей.
"Какво мога да кажа за тази декларация? Ние ще им отговорим на терена. Наистина ако си спомняте на мача в Русе, те не ни върнаха една топка и оттам вкараха гола си. Нямаше феърплей просто. Пак може ако искате да напишете, че ще ги бием убедително в Каварна",
 


 


Сходни връзки

КАЛИАКРА ИЗРИТА ЧЕРНО МОРЕ, ВСИЧКО ЗА МАЧА ТУК! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди