изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:42 EET
8 МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ ПОЛУЧИ 43-ГОДИШЕН ДОБРИЧЛИЯ    
Ред и сигурностНаказание 8 месеца „лишаване от свобода” наложи Добричкият окръжен съд на  43-годишния Христо Д. Фурнигов.

Той бе признат за виновен, че към 30.10.2009 г. без надлежно разрешително е придобил и държал 160,162 гр. марихуана на стойност 961,46 лв. и 0,141 гр. амфетамин на стойност 4,23 лв. с цел разпространение на наркотични вещества. Христо Фурнигов. трябва да изтърпи наказанието си в затворническо общежитие от открит тип. Той е осъден също да заплати на държавата глоба от 2 500 лв.

Делото се гледа като „съкратено съдебно следствие” по молба на подсъдимия и след като той призна вината си. При тези условия Добричкият окръжен съд му наложи наказание под минимума, предвиден в Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 28.10.2009 г. под предлог, че собствената му лека кола била в неизправност, подсъдимият е помолил свидетел да го закара със собствения си автомобил до шуменско село. Като се върнали посетили апартамент, където подсъдимият попитал домакина „колко иска”, а той му отговорил „петичка”. После пратил свидетеля да предаде на момчета в паркиран пред Математическа гимназия автомобил найлоново пакетче, за което му платили.

На 30.10.2009 г. подсъдимият поискал свидетелят да го закара до варненско село. Виждайки, че водачът е уморен, Христо Ф. го сменил на шофьорското място. Собственикът на колата попитал спътника си, дали е свършил работата си, а той казал да види какво има под седалката му. Свидетелят намерил найлонова торба с марихуана.

На входа на Добрич колата била спряна за проверка. Полицаите забелязали, че Христо Фурнигов. е притеснен, направили оглед на автомобила и намерили наркотика. Впоследствие в колата била намерена и електронна везна, а в ползвано от Христо Фурнигов помещение била открита втора. У него била намерена банкнота с бяло прахообразно вещество, което е реагирало при полеви тест на амфетамин, а в жилището му -полуизгоряла цигара с марихуана.

Христо Фурнигов има средно образование, женен е, работи.

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Варна.

 


Сходни връзки

8 МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ ПОЛУЧИ 43-ГОДИШЕН ДОБРИЧЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди