изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:01 EEST
Папата: Истинският лек за безмъртието е кръщенето    
Новини
По традиция в навечерието на Възкресение Христово, на Велика събота, малко преди полунощ, главата на Римокатолическата църква отслужва вечерна литургия.


Тази година ритуалът, както и великденските чествания във Ватиката са помрачени от скандалите за издевателства на свещеници над деца, разтърсили редица европейски страни, а също САЩ и Бразилия, отбелязват световните агенции.

Бенедикт Шестнайсети обаче не спомена нищо за тези скандали по време на вечерната молитва в базиликата Свети Петър. В началото на молитвата базиликата беше обхваната от пълен мрак и папата се появи с огромна свещ в ръката. Присъстващите богомолци също държаха запалени свещи. Така обстановката символизираше убеждението, че Христос чрез Възкресението си е донесъл светлина на света.

В молитвата си папата говори за перспективата животът на хората да бъде удължен за стотици години благодарение на постиженията на науката.

"Какво би станало, ако хората успеят, не да предотвратят напълно смъртта, но да я отложат за неопределено време, така че човек да достигне възраст от няколко стотин години?", попита папата. "По този начин човечеството ще остарее до невиждани размери, няма да има място за младите, способността за обновяване ще угасне, а безкрайният живот ще бъде не рай, а по-скоро присъда", прогнозира Бенедикт Шестнайсети.

Според главата на Римокатолическата църква истинският лек за безсмъртието е кръщенето. За да илюстрира това свое убеждение папата кръсти шест души, приели наскоро христианската вяра. Сред тях имаше руско момченце, японец и четири жени, сред които сомалийка, две албанки и суданка.

После Бенедикт Шестнайсети отбеляза, че кръщенето помага на човек да свали от себе си "одеждите на смъртта", които са греховете. След това папата изброи греховете, съдържащи се в списък на апостол Павел, а именно разврат, завист, идолопоклоничество, омраза, кавги, нечестивост, гняв, съперничество, лакомия, ненаситност, пиянство, ревност, разделения, отцепничество и други подобни прегрешения.

Днес сутринта папата ще отслужи пасхална литургия, а после в 10 часа по Гринуич /12 часа италианско време, 13 часа българско време/ ще отправи от балкона на базиликата Свети Петър посланието си "Към града и света".

dir.bg

 


Сходни връзки

Папата: Истинският лек за безмъртието е кръщенето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди