изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:44 EEST
Две експлозии събориха влак в Дагестан    
НовиниДве експлозии избухнаха тази нощ по Севернокавказката железопътна линия в Дагестан. Това се случва само дни, след като 12 души, сред които и милиционери, загинаха при взривове в дагестанския град Кизляр.


След първия взрив по линията Москва-Баку тази нощ пет от вагоните на товарен влак се преобърнаха, а един се подпали, но огънят бе бързо потушен, съобщават всички руски медии.

Няма пострадали при инцидента.

Влакът е пътувал към Азербайджансъс смесен товар - тръби, зърно и др., когато взривното устройство, заложено край релсите, избухнало.

На мястото се е образувал кратер с диаметър 3,5 м и дълбочина около 80 см. Повредени са около 300 м от железопътна линия. Един от дерайлиралите вагони е предизвикал експлозия на второ взривно устройство, заложено на 25 м от първото до релсите.

Следователите предполагат, че то е подготвено да се задейства в момента, когато на мястото пристигне оперативно-следствената група.

Типът и мощността на бомбите се установяват, а сапьори с кучета претърсват линията за още взривни устройства.

Движението по Севернокавказката железопътна линия е спряно за неопределено време и в двете посоки.

Две пътнически композиции- Баку-Ростови Тюмен-Баку, са блокирани и изчакват да бъде ремонтиран повреденият участък от около 150-200 м.

Възбудено е дело за терористичен акт.

Двете експлозии са свързани със самоубийствените бомбени атентати в московското метро на 29 март, според руската агенция "Риа новости".

"Първоначалните данни показват, че днешните експлозии в Дагестан са продължение на серията терористични нападения, извършени от екстремисти от района на Северен Кавказ", заявил за агенцията представител на руските специални служби.

От седмица Дагестан, част от мюсюлманския южнокавказки регион на Русия, е епицентър на насилие. 17-годишно дагестанско момиче бе посочено като една от терористките камикадзе, извършили бомбените нападения в московското метро в понеделник, при които загинаха 40 души и бяха ранени 90.

Най-малко 30 души пък са загинали и стотици са ранени при три експлозии, отекнали днес в иракската столица Багдад в интервал само няколко минути, съобщи представител на иракското вътрешно министерство.

Трите атентата са извършени с коли бомби. Две от натъпканите с експлозиви коли са се взривили почти едновременно в квартал Мансур, Западен Багдад, където се намират няколко посолства.

Третата експлозия е станала пред посолството на Иран в центъра на Багдад.

По-късно испанското външно министерство съобщи, че мисията му е повредена от един от взривовете. Няма жертви, но са нанесени големи материални щети.

Експлозията е засегнала и съседното посолство на Германия.

http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Две експлозии събориха влак в Дагестан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди