изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:48 EEST
Тв журналистът Марио Гаврилов: Романов ме заплаши, че ще ме убие, размаже и унищожи!    
Интервюта Драмата с излъганите англичани в Банско достигна драстични размери и чужденците нахлуха с взлом в сградата на хотел “Клуб сезони” в Банско. Лично министър Цветан Цветанов се ангажира пред медиите със случая. Хотелският комплекс има акт 16 от август 2008-а. Инвеститор на обекта е фирма “Четири сезона” на българката Ренета Качъшка, живуща в Лондон. Тя наема като консултант фирма “Зеком” на Роман Романов и Емил Цеков, които с днешна дата са обвинени от нея за същинските виновници за измамата на англичаните и недопускането им в сградата на комплекса.

От своя страна пред “ШОУ” Роман Романов твърди, че никога не е получавал апартаменти, че Качъшка е пращала парите на траншове, недостатъчни за завършването на обекта, че близо два милиона се губят в джобовете й.

В крайна сметка се стигна до разиграването на екшън в Банско, заснет от БНТ. Водени от адвокатите на Качъшка – баща и син Махлелиеви, на 24 март чужденците се настаняват на шезлонги пред входната врата на “Клуб Сезони” с лозунгите: “България е в ЕС, разложката прокуратура – не!”, визирайки решение, според което на Романов легално са били прехвърлени 29 от апартаментите. Фирмата му “Зеком” е собственик и на апетитните самостоятелни обекти от хотелския комплекс - басейн, SPA център и конферентна зала.

Преди дни водещият икономическите новини в БНТ Марио Гаврилов се оплака, че е бил нападнат от Романов в апартамента на родителите на бившата си съпруга, където е бил сам с 6-годишното си дете. Малко преди това Романов пък довери на репортера на “ШОУ”, че е бил шантажиран от Гаврилов, който сам пожелал да бъде “подкупен” срещу подсигуряването на медиен комфорт по новините на БНТ. Според него телевизионерът си направил устата за подкуп от 15 000 евро или апартамент. Репортер на “ШОУ” потърси самия Гаврилов, когото откри на работното му място – в БНТ.



- Гаврилов, разкажете какво точно се случи между вас и Романов.


- Преди време този господин се опита да проникне вкъщи. В момент, в който бях сам с 6-годишното си дете в апартамента на бившата ми съпруга. Романов е съсед на бившата ми съпруга – живее на столичната улица “Будапеща” 56. Регистриран е на “Врабча” 30, но обичайно пребивава на “Будапеща”. А само от любопитство да ви кажа, че едната му фирма е регистрирана на адреса на... Народното събрание!

Според мен абсолютно умишлено. Този човек е толкова “разнообразен” в интерпретациите си, че нищо не може да ме учуди.

- А защо Романов ви взе “на мушка”?

- На 1 март е излъчен по БНТ някакъв репортаж за излъганите англичани, който аз дори не бях гледал. В 11,30 часа той ми се обади и половин час ме държа на телефона да ми обяснява колко са велики и готини в тяхната фирма “Зеком” – той и съдружникът му Емил Цеков. Искаха право на отговор, който им беше осигурен на 2 март. По време на подготовка на репортажа обаче в редакцията бяхме подложени на изключително тежък натиск от негова страна за това какво трябва да се казва и какво не трябва. Обажда ми се многократно. Накрая на мен ми омръзна и му казах, че все пак ние сме свободни и независими журналисти и имаме право на собствена позиция. Самият аз нито съм се бъркал в правенето на репортажа тук, нито на онзи в Банско, нито на репортажа в Пловдив с неговия съдружник. На 2 март беше излъчено тяхното право на отговор с Цеков. Беше отразена позицията им относно скандала с англичаните. Те обаче очевидно не останаха доволни от обема на репортажа и на 3 март Романов ми звънна в 8,15 сутринта. Престанах да вдигам телефона. Тогава ми изпрати един есемес, в който искаше името и телефона на дежурния редактор на новините предишната вечер в 22 часа. Това е недопустимо от гледна точка на колегиалната етика и аз му отказах. Тогава с Цеков ми изпратиха един имейл, колко са разочаровани от репортажа. Но това беше. Даже за няколко дни бях забравил за тях. До деня, в който аз отивам с колата си на адреса на “Будапеща” – детето ми беше болно в дома на дядо си и баба си. Докато паркирам в двора, жената на Романов, която е съседка, взе да ми крещи, че нямам право да паркирам там. Очевидно се търсеше повод да се заядат с мен. Качих се горе в апартамента и тогава Романов направи опит да нахлуе в жилището. Викаше с пълно гърло, че не съм му изпълнил “инструкциите”, бил загубил доверието си в мен и щял да ме “убие, размаже и унищожи”. Това бяха точните глаголи, които употреби. Аз съм човек, който трудно се плаши, но се опасявах за детето. Бяхме сами вътре - само двамата.

Като пристъпи Романов навътре в апартамента метър-два, и понеже вратата се отваря навътре – всъщност седяхме на отворена врата, аз започнах да крещя: “Напусни незабавно апартамента, детето ми е вътре!..” Явно той прецени, че наистина има риск да мине някои...

- Граници?

- Не, за този човек няма “граници”. Преценил е, че може да мине някой свидетел и да види, и затова се оттегли. Същия ден, в който подадох жалба срещу него, той отишъл в прокуратурата и направил един много лошо скроен донос срещу мен: че съм му искал подкуп чрез някакво “неизвестно лице на улицата” от 15 000 евро. Поискал съм бил или 15 000 евро, или да ми прехвърли апартамент. 15-те хиляди не са измислени случайно точно толкова. Над тази сума по закон прокуратурата е длъжна да води съдебно производство. Няма доказателства, но иска да ме тормози.

- Не виждам логика, при положение че води толкова дела, да прибави и още едно...

- Ами има такива хора. Цял живот с това се занимават – водят дела. Няма никакви доказателства срещу мен. В жалбата си има откровени лъжи като това, че аз съм го потърсил за подкупа. При положение че той ми звъня над 10 пъти. И първото обаждане беше от негова страна. Аз обаче бих го попитал: първо, как го е разпознало това
“неизвестно лице”, което му е предало, че ще го потърся за подкупа, като той не дава да бъде сниман. Аз се учудвам, че ви е разрешил да го снимате при вашето интервю. Тази сутрин казал на колегите от сутрешния блок на Нова телевизия, че бил болен и затова няма да го снимат. Същевременно малко след това дошъл в БНТ да внесе жалба. И второ, бих попитал: този апартамент, който съм поискал, ами той е от запорираните в момента.

- Аз също бях чула от него, преди да избухне още скандала ви, че сте поискали подкуп от 15 000 евро, за да му подсигурите медиен комфорт по националната телевизия.

- Вие сама разбирате, че това е смешно и неправдоподобно. Романов ме въвлече в това и потъпква в момента моите основни граждански права и свободи. Вчера аз си взех отпуск оттук, неплатен при това, и отидох като гражданин в Банско. Не съм участвал в протеста на англичаните, а исках просто да видя с очите си – да довнеса един допълнителен щрих към тая история, в която ме намеси той.

- Аз знам от него, че вие имате някакви роднински отношения... Затова ли потърси точно вас?

- Ами, той познава единствено мен в телевизията. Но после подложи и колегите на невероятен телефонен терор. След него почна да звъни и неговият съдружник Емил Цеков. А иначе какви са ни “роднинските” отношения: моята бивша жена и неговата бивша жена са някакви далечни братовчедки.


Роман Романов: Качъшка иска да присвои целия комплекс!


Качъшка ни прехвърли 1/3 от апартаментите, останалите 2/3 са нейни. С адвоката й се опитаха да изкарат басейна, SPA центъра и конферентната зала, които са наша собственост - на "Зеком" ООД, "общи части"! С това ясно демонстрираха апетитите си към присвояване на целия комплекс. Комплексът е разгърнат на обща площ около 11 хил. кв. метра. Има Акт 16. Работят водопроводната, електрическата системи, но пътят до хотела не е изграден, в апартаментите няма паркет, няма мебели. Мебелите са складирани в мазето. Качъшка дължи пари и на фирмата-производител на мебелите – “Кора дизайн”. Дължи и не по-малко от един милион лева на други фирми –доставчици. На мен ми дължи около 700 000 лева. Съпругът й - Емил Янков, е собственик на офшорната фирма “Мерония”. Вероятно в нея са отишли парите, представляващи разликата между взетото от англичаните и пратеното от Качъшка в България – по мои изчисления не по-малко от 2 милиона. Съпругът Янков изпраща на фирмата на жена си - “Четири сезона”, един милион евро “назаем”. За да предизвикат един мним фалит и задлъжняване на “Четири сезона”. Чрез друга своя фирма – “Пърл инвестмънт груп” ООД, регистрирана във Варна, Ренета Качъшка събира от англичаните около половин милион паунда или евро – не мога да ви кажа в каква валута, но тези пари тя взима, за да се сключи договор с американската фирма “Палмърс”, която менажира хотелски комплекси.


Ренета Качъшка: Романов ме нарече патка загубена!


След издаването на Акт 16 на обекта Роман постави пред мен въпроса той да организира охраната, защото той имал охранителна фирма. Поиска ми 6000 евро на месец. Призна ми, че фирмата му няма лиценз за охранителна дейност и ако някой се поинтересува, трябва да казваме, че хората на входа са работници. След като разбрах, че 50% от обектите са станали собственост на Роман Романов, за да изясня нещата, веднага му се обадих по телефона. Онемях, когато той ми заяви: “Настъпи време разделно, моето момиче, и ти си една патка загубена.” Разбрах, че Надя Събева, Роман Романов и Емил Цеков са работили координирано против моите интереси. През месец февруари 2009 г., когато вече бях наясно с извършените измами, получих телефонно обаждане: “Ей, кукло, няма да пропусна тебе и мъжа ти, децата ти, майка ти и баща ти, ще убия и тебе, и мъжа ти”. На следващия ден пак ми се обадиха, като казаха: “Не съм те забравил”. Съпругът ми получи имейл, в който пишеше: “Знаеш ли от кого Ренета ще има дете и какво прави в България, като дойде без тебе. Съветвам те да си направиш ДНК тест на детето.” Роман ни каза, че сме си осигурили могъщ враг в негово лице до края на живота ни.

Подготви Еми МАРИЯНСКА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Тв журналистът Марио Гаврилов: Романов ме заплаши, че ще ме убие, размаже и унищожи! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди