изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:07 EEST
Магистратският съвет наказва Роман Василев    
Ред и сигурност Заместник-градският прокурор на София Роман Василев поднесе извиненията си пред етичната комисия на Висшия съдебен съвет по повод поведението си по време на ареста на бившия военен министър Николай Цонев. Пред журналисти прокурор Василев каза, че е дал подробности за досъдебното производство срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев до ареста му на 1 април, предаде “Фокус”.

"Искрено съжалявам", каза зам.-градският прокурор, след като излезе от извънредното заседание на ВСС, цитиран от БГНЕС.

На 1 април по време на ареста на Николай Цонев на видеозаписа, предоставен от МВР на медиите се чува зам.-градският прокурор Роман Василев да вика: "Ти си абсолютен престъпник, на колене!". След това Роман Василев се извини за поведението и си направи отвод като прокурор в производството срещу Николай Цонев, бившия главен секретар на МФ Тенчо Петров и съдия Петър Сантиров.

Прокурор Роман Василев не е съобразил два основни принципа в Конституцията – презумпцията за невиновност до доказване на противното и това, че никой не може да бъде унижаван публично. това каза председателят на Комисията по професионална етика и превенция на корупцията към ВСС Цони Цонев, цитиран от  Фокус.
Независимо, че се е държал самокритично пред ВСС, това не го оневинява и ще има дисциплинарно производство, заключи Цонев. За да изясни случая с репликите, отправени от Роман Василев при ареста на Николай Цонев, ВСС ще поиска пълния видеозапис на МВР по време на акцията, предаде БТА.

Естествено, че думите, които бяха казани от Роман Василев, са доста недобри и той ще си понесе и упрека за това, което е казал. Разберете, че в динамичното време и продуктивността на правоохранителната система, много от служителите и прокурорите са прекалено изнервени. Аз смятам, че, извинявайки се публично и това, което ще понесе като санкция от ВСС, самият той ще си направи изводи и това ще действа превантивно и на всички колеги, които участват в подобен тип операции, коментира от своя страна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

 


Сходни връзки

Магистратският съвет наказва Роман Василев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди