изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:28 EET
ЕЛИТНИ КУЧЕТА ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЕВРО ДЕФИЛИРАХА В ДОБРИЧ    
Любопитно Породисти кучета за стотици хиляди евро дефилираха в двудневна международна изложба в Добрич. Половин час преди ревюто стопаните на четириногите превърнаха хиподрума във фризьорски салон. Участниците бяха сресани, напудрени и лакирани преди да излязат, за да получат своите оценки от авторитетното жури. Сред изпитващите тази година бе и рускинята Галина Киркитская – един от най-добрите арбитри в света.

 

За медалите и купите спориха близо 200 кучета от няколко породни групи. Най-масово бе участието на руснаците и българите. Техни конкуренти са унгарци, украинци, сърби, румънци, турци и французи. Най-голямо внимание привличат елитните кучета от Москва и домашните любимци на французойката Кристин Бисконт, която е пристигнала с 20 кучета. Първото дефиле тя направи с две двегодишни колита.  

Дебют на международна изложба направи руският померан Дон Жуан, който е на близо 16 месеца. Кученцето е собственост на Ани Вълчева от Слънчев бряг. Тя има четири броя от тази порода и ги отглежда в собствен развъдник.

„Другите ми кучета са ставали шампиони в международни киноложки изложби в балкански държави. Очаквам и Дон Жуан да тръгне по техните стъпки. Помераните изискват големи грижи. В чужбина бебетата от тази порода вървят по 3-4 хиляди евро. Храня ги с натурална храна, за да поддържат двойното палто, което им е присъщо. Гледането ми излиза по-скъпо, отколкото да се грижа за човек”, заяви Вълчева. Тя разказа, че се запалила по тази порода, след като преди четири години разлиствала чуждо списание. Писала на 30 развъдника и така си намерила първото куче, за което да се грижи. Малко след това решила и да започнат с участията по киноложките изложби. Признава, че през последната година икономическата криза е поограничила участията им в по-голям брой изложение.

В киноложката изложба в Добрич участва и булмастиф от Русия. Той се казва Дагер и е на 5 години. В досегашната си спортна кариера е ставал шампион в 10 държави.

От представителите на домакините се отличи българската овчарка на Петър петров с четири златни медала. НДТ

 

 

 

 

 

 

 


Сходни връзки

ЕЛИТНИ КУЧЕТА ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЕВРО ДЕФИЛИРАХА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди