изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:09 EEST
Армията се отказва от самолети и хеликоптери    
Новини
Предлагат се варианти за промяна на параметрите на някои модернизационни договори за армията, съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов.


Ангелов посочи, че е предложено на компанията "Алениа аеронавтика" с платените за 4-и и 5-и самолет "Спартан" средства да се покрие частта за третия самолет. Идеята е така да имаме три самолета от този тип, отказвайки се от останалите два.

За фирмата "Юрокоптер", където са платени авансово 60% от общата стойност за вертолетите, идеята е те да покрият задълженията за 10-ия, 11-ия и 12-ия вертолет "Кугър" за ВВС. Така ще имаме 12 вертолета "Кугър", 3 вертолета "Пантер" и 3 самолета "Спартан", посочи Аню Ангелов.
Договорът бе сключен през 2005 г. и е на стойност 358 млн. евро за общо 18 хеликоптера - 12  "Кугър" за военновъздушните сили и 6 вертолета "Пантер".

Министърът на отбраната изрази скептицизъм, че комуникационната система “Странджа 2“, заради която избухна скандалът с бившия военен министър Николай Цонев, ще може да бъде изградена, предаде БНР. Министър Ангелов не е убеден и че има необходимост от дублираща комуникационна система, тъй като и сега военните имали система за комуникация във военно време. От депозираните 40 млн. по договор 26 млн. са били изхарчени, каза министър Ангелов. С останалите 14 можело да бъде изградено поне едно направление по проекта “Странджа 2“.
Факт е обаче, че и сега няма пари за този проект, каза военният министър. 135 млн. лв. е стойността на цялата система “Странджа 2“.
Аню Ангелов изрази съжаление, че за първи път военен министър попада под ударите на закона.

Ще продаваме онези имоти, към които имаме гарантиран до известна степен инвеститорски интерес, каза още Ангелов. Доста имоти ще бъдат предоставени съгласно закона срещу наем на военнопатриотични съюзи, фондации и др.

Августина Цветкова е новият заместник-министър на отбраната, а Николай Милков - първият постоянен секретар, обяви още министърът на отбраната Аню Ангелов при представяне на членовете на Политическия кабинет.

Останалите членове на политическия кабинет са Йордан Божилов – началник на кабинета на министъра, доктор Тодор Тагарев – специалист по мениджмънт, Марина Гарнизова, Христо Гаджев – парламентарен секретар на министерството.  dir.bg

 


Сходни връзки

Армията се отказва от самолети и хеликоптери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди