изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:19 EET
ДЕКЛАРАЦИЯ НА АГИТКАТА НА ДОБРУДЖА ДО ШЕФОВЕТЕ НА ВАРНЕНСКИЯ СПАРТАК    
НовиниАгитката на Добруджа разпространи протестна декларация до ръководството на варненския Спартак.

В нея се изразява възмущението на добричките фенове от предоставените условия в сектора за гости по време на съботната среща между двата отбора от първенството на Източната "Б" група. Феновете от Добрич са били принудени да газят в кал, за да стигнат до местата си на стадиона. В същото време цената на билетите за добричка агитка е била цели 5 лева.

Ето пълния текст на декларацията:

                            Д Е К Л А Р А Ц И Я

от агитката на Добруджа – Добрич

 

Привържениците на ФК Добруджа от “жълто-зелената” агитка, присъствали на двубоя със Спартак (Варна) за първенство на Източната "Б" ПФГ, изразяват своето възмущение и недоумение от отношението на ръководството на ПФК Спартак (Варна) и условията за гостуващите фенове на ст. “Спартак”.

На входа към сектора за гости местата за продажба на билети всъщност са разбита дървена барака, вероятно от средата на миналия век. С изумление разбрахме, че трябва да заплатим по 5 лв. за билет. И това при положение, че на всички останали входове цената на билета бе 2 лв. Припомняме, че от години в България са изравнени цените на туристическите обекти за българи и чужденци. Въпреки очевидната разлика в стандартите у нас и зад граница. Във Варна обаче все още явно се намират хора, които делят българите на “наши” и “ваши”. Подобна практика според нас е чиста проба изнудване на гостуващите фенове. Получихме информация, че по 5 лв. за вход са искани и от привържениците на други отбори, гостували на ст. “Спартак”. Държим да отбележим, че на ст. “Дружба” в Добрич цената на билета е 2 лв. както за добруджанци, така и за гостуващите фенове.

След положени усилия от представител на агитката на Добруджа ръководството на Спартак (Варна) великодушно прие двама души да влязат с един билет. Дори и при това положение привържениците на “жълто-зелените” платиха за вход повече от варненци.

Намираме за необходимо да кажем няколко думи и за условията в сектора за гости, за които трябваше да платим 5 лв… За да стигнем до трибуните, се наложи да газим през кал, чието количество съперничи на това в току-що разорана добруджанска нива. В сектора за гости няма тоалетна – тази функция вероятно се изпълнява от панели, струпани хаотично между трибуните и оградата на стадиона. Не желаем да коментираме чистотата в сектора…

Възмутени сме и недоумяваме как ръководството на отбор с традиции като Спартак (Варна) си позволява по толкова наивен и груб начин да изнудва привържениците на гостуващите отбори, без дори да положи минимални усилия за създаване на що-годе елементарни условия в сектора за гости. От подобно поведение едва ли Спартак би спечелил много. Губещите обаче са феновете и в крайна сметка – футболът.

 


Сходни връзки

ДЕКЛАРАЦИЯ НА АГИТКАТА НА ДОБРУДЖА ДО ШЕФОВЕТЕ НА ВАРНЕНСКИЯ СПАРТАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди