изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:29 EET
Цонев се оперирал, за да е хубав пред студентките    
Новини Обвиненият в подкуп бивш министър на отбраната Николай Цонев си оперирал носа преди празниците, за да изглежда добре пред студенти, а не за да се крие от правораздавателните органи. Това разкриха вчера пред “Труд” негови близки. Отбранителният министър в кабинета “Станишев” бе окован с белезници на Велики четвъртък във Военномедицинска академия, докато си взимал болничен след хирургичната интервенция на носната преграда. По същото време обаче той е бил призован на разпит в Софийската градска прокуратура, а разследващите предположили, че посещението му в реномираната болница е елегантен начин да им се изплъзне.

“Използвах почивните дни, за да се подложа на операцията. Не искам да се явявам пред моите възпитаници с проблеми на лицето”, доверил Цонев пред приятелите си. След като се раздели с министерския пост, той се върнал към преподавателската си дейност в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Във ВУЗ-а той чете лекции по маркетинг.

“Цонев никога не се е крил от правораздавателните органи. Явявал се е винаги когато е бил викан да дава показания”, защитават го близките му. Те не могат да си обяснят защо Цонев е бил брутално арестуван, след като е заемал отговорен държавен пост и винаги се е държал възпитано при срещите си с магистрати.

“Постоянно се твърди, че г-н Николай Цонев е имал конфликт на интереси. Но две проверки по този въпрос са приключили с мнение, че няма нарушения. За последно Цонев бе проверяван за конфликт на интереси от депутатите, преди да гласуват номинацията му за министър в парламента”, заяви пред “Труд” Силвия Жекова, която бе говорител на Цонев.

Утре прокуратурата ще настоява пред Софийския апелативен съд Николай Цонев и уличените като негови съучастници в предаването на рушвета Петър Сантиров и Тенчо Попов да останат за постоянно в ареста.

Според разследващите имало достатъчно доказателства, че бившият военен министър е искал да даде 60 000 евро подкуп, за да потули воденото срещу него досъдебно производство за сключване на договор с фирма "Електрон прогрес" ЕАД изграждане на комуникационна система на родната армия с кодовото име "Странджа" 2.

От вчера разследването по случая е възложено на заместник градския прокурор на столицата Божидар Джамбазов. Висшият магистрат заема мястото на колегата си Роман Василев, който си направи отвод, заради казаните от него скандални реплики по време на задържането на Цонев.

До този момент ексотбранителният министър отказва да дава обяснения пред разследващите, но упорито твърди, че не се познава нито с действащия съдия Петър Сантиров, нито с царския ковчежник Тенчо Попов.

Важно е да се разкрие истината

"Най-важното по време на разследването е да се разкрие обективната истина - заяви вчера пред "Труд" заместник градският прокурор на София Божидар Джамбазов. - Абстрахирам се от това, което говорят адвокатите по отношение на обвинителната теза. Предстои да се извършат множество процесуално-следствени действия."

http://www.trud.bg

ГЛАСУВАХА ПРОМЕНИТЕ В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И МИНИСТЕРСТВАТА

Първият брой на в."Българска армия" спрян заради цензура?

Промените в кабинета са “безсмислени”

Емел Етем стана майор

РЗС обяви топ 10 на корумпираните политици

Бойко Ноев: В отбраната се оформя скандал, подобен на този в МВР

ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР НАГРАДИ ВАРНЕНСКИ ПОЛИЦАЙ, СПАСИЛ ДОБРИЧЛИЙКА ОТ НАПАДЕНИЕ

 


Сходни връзки

Цонев се оперирал, за да е хубав пред студентките | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди