изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:58 EEST
Изметоха 5 ченгета заради корупция, дрога и крадени коли    
Ред и сигурностДисциплинарни производства са започнали срещу петима служители на МВР. Трима от тях са пътни полицаи във Варна, друг е от Четвърти полицейски участък – Бургас, а петият – в РУМВР-Павликени, Великотърновско.

Със заповеди на директорите на областните дирекции те са освободени от работа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В края на февруари в дирекция “Вътрешна сигурност” е постъпил сигнал от граждани за корупционно поведение на трима пътни полицаи от районно управление във Варна. При направеното разследване са събрани данни за образуване на наказателно производство.

В резултат на продължилите съвместни действия с Окръжна прокуратура и следствените органи в града били документирани престъпления, извършени от пътните полицаи Г.Г., К.К. и И.В., и повдигнати обвинения. На тримата е взета мярка за неотклонение “парична гаранция”.

В края на март служители на дирекция “Вътрешна сигурност” установили, че Г.Г. – полицай в бургаския полицейски участък, пък, е участвал в схема за крадени коли и връщането им на собствениците срещу откуп. Повдигнато му е обвинение и срещу него също е взета мярка за неотклонение “парична гаранция”.

Обвинение е повдигнато и на Г.Д.-служител на РУ-Павликени. На 31 март служители на дирекция “Вътрешна сигурност”, под ръководството на окръжната прокуратура във Велико Търново, претърсили дома на полицая, където намерили и иззели незаконно притежавани боеприпаси. В къщата-близнак на брат му, регистриран за разпространение на дрога, те открили две самоделни пушки и голямо количество наркотици. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Изметоха 5 ченгета заради корупция, дрога и крадени коли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди