изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:49 EET
МИНИМУМ ЗА 10 ГОДИНИ ДА СЕ ДАВАТ МОРСКИТЕ ПЛАЖОВЕ    
НовиниТака смята кметът на Каварна Цонко Цонев

Наближава активния летен сезон, а положението с плажовете по Северното Черноморие не е ясно. За това алармира кметът на Каварна Цонко Цонев. Според него плажовете по Северното Черноморие трябва да бъдат дадени на концесии от министерството на регионалното развитие за минимум 10-годишен срок. "Освен това трябва да е разумна и цената. Миналата година плажът на Каварна бе даден на търг за 70 хил. лв., естествено - нямаше кандидати и се наложи цената още два пъти да бъде намалявана и в разгара на сезона, заради липса на стопанин, общината пое грижата за него" - каза Цонев. Той добави, че досега в годините кметството го е стопанисвало за лятото, но без никаква сигурност. В момента общината е почистила плажа от развилнялото се море в началото на март и очаква решението на МРРБ за новия летен сезон.
На свое заседание на 25 март Министерски съвет промени методиката за определяне на минималната наемна цена на морските плажове,  с което първоначалните цени за предстоящия сезон ще бъдат намалени, съобщиха след заседанието от правителствената пресслужба. Средно с около 30 на сто е предвидено да са по-ниски цените на плажовете, които ще бъдат отдавани тази година, спрямо цените за м.г., като се цели повишаване на интереса към стопанисването на обектите.
 


Сходни връзки

МИНИМУМ ЗА 10 ГОДИНИ ДА СЕ ДАВАТ МОРСКИТЕ ПЛАЖОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди