изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:32 EEST
24 ПРОЕКТА НА НПО СЕ КОНКУРИРАТ ЗА 20 000 ЛЕВА    
Новини24 проекта на неправителствени организации бяха депозирани до 16 часа вчера, когато изтече крайният срок за подаване на предложения по Програмата „Финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община Добрич".


Тази година изискване към кандидатстващите организации бе да приложат и копие на попълнения формуляр и на магнитен носител.
В бюджета на общината за тази година за програмата са заложени 20 000 лева. Очаква се в четвъртък комисията, която включва представители на общинската администрация и общински съветници, да заседава. Предвижда се резултатите от конкурса да станат ясни до края на месеца. 
Програмата подпомага инициативи за развитие на гражданско общество на територията на община Добрич и цели стимулиране на сътрудничеството между НПО, местни общности, граждански групи и граждани и изграждане на партньорства с органите на местно самоуправление.
Финансират се проекти, които решават конкретни социални проблеми, повишават ангажираността на младежите, преодоляват изолация на уязвими и маргинализирани групи, насърчават доброволческа дейност, междукултурно и междуетническо сътрудничество или пропагандират и помагат за здравословен начин на живот, опазване на околната среда, икономическо развитие или гражданско образование.
Максималната финансова помощ е в размер на 3 000 лева. Подкрепят се проекти на организации, регистрирани по ЗЮЛНЦ, коалиции от организации. Проектите се реализират в рамките на календарната година на одобряването им и се отчитат 15 дни след приключването им.
 


Сходни връзки

24 ПРОЕКТА НА НПО СЕ КОНКУРИРАТ ЗА 20 000 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди