изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:13 EEST
Отношенията между Турция и Израел навлизат отново в остра фаза    
По света

 Отношенията между Турция и Израел навлизат отново в остра фаза след полемиката между израелския външен министър Авигдор Либерман и турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, пише турският вестник "Милиет". Ердоган, който посочи вчера пред журналисти по време на визитата си в Париж в отговор на обвиненията на Либерман към него, че Израел е основна заплаха за мира в Близкия изток, беше отново атакуван от израелския пръв дипломат.



В отговор на обвиненията на турския премиер, че Израел използва извънмерна сила срещу палестинците в Газа и фосфорни бомби, Либерман каза, че Ердоган се опитва да си създаде име в мюсюлманския свят и посочи, че турският премиер не е протестирал при убийствата на стотици хора в Пакистан и Ирак.

"Преди да ни дава уроци на нас, да реши първо проблемите на кюрдите", каза той и оприличи проблема с палестинците в Газа с кипърския проблем.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху също на брифинг по случай изтичането на първата му година като премиер каза, че искат добри отношения с Турция и съжаляват, че въпреки че Ердоган знае истината, продължава да напада Израел.

http://asia.actualno.com

 


Сходни връзки

Отношенията между Турция и Израел навлизат отново в остра фаза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди