изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:57 EET
Добричкият окръжен съд остави в ареста варненец, обвиняем за кражби    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд потвърди ареста на 27-годишния Ярослав Й. П. от Варна. Той е обвиняем за осем кражби, предимно на пари от магазини за хранителни стоки. Четири от тях са извършени на територията на Добрич, а другите във Варна. Деянията са сторени при условията на продължавано престъпление в периода 16.11.2009 г. до 16.02.2010 г.



Той е задържан под стража от Районен съд – Добрич, на 19.02.2010 г. На 31.03.2010 г. първоинстанционният съд е отказал да измени постановената му най-строга мярка за неотклонение. Ярослав П. обжалва това определение с аргумент, че трябва да се грижи за малкото си дете.

Адвокатът му посочи днес, че той има постоянен адрес и нямало опасност да се укрие. Подзащитният му има постановена присъда, но тя е обжалвана и не е влязла в сила. Следователно не е осъждан, затова не можело да се предположи, че ще извърши друго престъпление. Той трябвало да осъществява контрол и грижи за малкото си дете, а то се нуждаело и от бащините му ласки. Предвид тези обстоятелства защитникът настоя, че мярката за неотклонение на Ярослав П. трябва да бъде изменена в по-лека.

 Представителят на държавното обвинение определи като неоснователна жалбата на задържания. Събраните в досъдебното производство доказателства – разпити на свидетели, разпознаване, огледи и дактилоскопски следи, обосновавали извода, че Ярослав П. е автор на деянията, за които е привлечен да отговаря. Направените от него самопризнания подкрепяли този извод. За четири месеца той е извършил 8 деяния на територията на Варна и Добрич, а това показва висока обществена опасност на личността му. Ярослав П. е направил опит да избяга от полицията.Затова съществува реална опасността той да се укрие от органите на разследването или при бъдещи съдебни дела. Задържаният има лоши характеристични данни и според прокурора има опасност той да извърши нови престъпления.

В последната си дума Ярослав П. заяви, че съжалява за извършеното от него и се иска да се извини на пострадалите. Той има основно образование, не е женен, безработен е.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

08.04.2010 г.                                                    Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд остави в ареста варненец, обвиняем за кражби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди