изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:30 EEST
Футбол: Преди срещите от Лига Европа    
Спорт Нион. Тази вечер ще се изиграят четвъртфиналните мачове-реванш от втория по значимост клубен футболен турнир на Стария континент – Лига Европа. Всички срещи ще започнат по едно и също време – 22:05 часа българско. В един от най-любопитните сблъсъци отборът на Ливърпул приема португалския Бенфика, като английският гранд трябва да наваксва гол пасив, ако иска да запази последните си шансове за трофей през сезона.

В друга по-интересна среща Атлетико (Мадрид) и Валенсия ще трябва да определят кой от тях ще излезе победител от „битката за Испания”. В останалите сблъсъци белгийският Стандарт (Лиеж) приема Хамбургер, а шампионът на Германия – Волфсбург е домакин на лондонския Фулъм, като гостите и в двата мача тази вечер успяха да спечелят с 2:1 първия двубой.

ПРОГРАМА
22:05 Атлетико (Мадрид) – Валенсия (2:2)*
22:05 Ливърпул – Бенфика (1:2)
22:05 Стандарт (Лиеж) – Хамбургер (1:2)
22:05 Волфсбург – Фулъм (1:2)

Агенция "Фокус"
Преди мача Ливърпул – Бенфика

Английският гранд Ливърпул приема португалския Бенфика в ¼-финален мач реванш от футболния турнир Лига Европа. Срещата тази вечер ще започне в 22:05 часа наше време и ще се проведе на стадион „Анфийлд” в Ливърпул. Първият двубой завърши с успех на домакините с 2:1. Наставникът на Ливърпул Рафаел Бенитес няма да може да разчита на Макси Родригес, който няма картотека за надпреварата, както и на наказаните Райън Бабел и Емилиано Инсуа. Португалските гости ще са без нападателите си Хавиер Савиола и Уелдон, а крайният бранител Сезар Пейхото е под въпрос.

Агенция "Фокус"
Преди мача Атлетико (Мадрид) - Валенсия

Отборът на Атлетико (Мадрид) приема Валенсия в четвъртфинален мач-реванш от футболния турнир Лига Европа. Срещата ще се изиграе днес от 22:05 часа наше време, а първият двубой завърши при равенство – 2:2. Атаката на гостите ще бъде водена от Давид Вия, но бранителите Мигел, Жереми Матьо и Деалберт са с травми, а Бруно е наказан.
Треньорът на Атлетико – Кике Санчес Флорес, ще трябва да изчака фитнес-теста на Хосе Антонио Рейес, за да разбере дали той ще е готов за игра.. В лазарета е само Хуан Валера.

Агенция "Фокус"
Преди мача Стандарт (Лиеж) – Хамбургер

Отборът на Стандарт (Лиеж) е домакин на германския Хамбургер в 1/4-финална среща-реванш от футболния турнир Лига Европа. Мачът тази вечер започва в 22:05 часа наше време, а първият сблъсък в Германия завърши с поражение за белгийския клуб с 1:2. От състава на домакините поради травми ще отсъстват капитанът Стивън Дефоур и Фелипе. В състава на гостите също има кадрови проблеми и поради различни причини участие в сблъсъка няма да вземат Ромео Кастелен, Рейнард и Марсел Янсен.

Агенция "Фокус"
Преди мача Волфсбург – Фулъм

Шампионът по футбол на Германия – Волфсбург, приема от 22:05 часа (българско време) лондонския Фулъм в ¼-финален мач-реванш от Лига Европа. Първата среща, играна на стадион „Крейвън Котидж” в Англия, завърши с успех за домакините с 2:1. Фулъм замина за Германия без контузения американски национал Клинтън Демпси, но с нападателя Боби Замора, който ще премине късен фитнес тест преди срещата. Под въпрос за Волфсбург са бранителят Мадлунг, отбелязал попадението за своя тим в края на първия мач, както и капитанът Жозуе.

Агенция "Фокус"
Хосе Рейна: Лига Европа е последният ни шанс да спечелим трофей, дано го направим

Вратарят на Ливърпул Хосе Рейна изрази оптимизма си преди мача-реванш от Лига Европа срещу португалския Бенфика. Както е известно двата тима се изправят на „Анфлийлд’, за да определят един от четирите полуфиналиста, а Рейна се закани да излязат краен победител, защото надпреварата е последният им шанс за трофей през този сезон. „На този етап това е единственият турнир, който можем да спечелим. Затова Лига Европа е толкова важна надпревара за нас. Всичките ми колеги искат този сезон да се окичим с титла и ще направим всичко от себе си, за да триумфираме именно в Лига Европа”,заяви испанецът в интервю за официалния сайт на отбора.
Припомняме, че първата среща завърши при резултат 2:1 в полза на Бенфика.

Агенция "Фокус"
Санчес Флорес: Най-важното срещу Валенсия е да не допуснем гол

В четвъртък отборът на Атлетико (Мадрид) приема Валенсия в четвъртфинален мач-реванш от Лига Европа. Както е известно двата тима завършиха 2:2 преди седмица, а според треньора на домакините Кике Санчес Флорес най-важното е да не допуснат гол. „Да, в такива мачове е важно да запазим вратата си суха. Проблем е обаче, че именно тези срещи са непредсказуеми, но се надявам, че няма да изпускаме нещата от контрол. Ние се настройваме да представим много добър футбол и дано да изпълним задачата си”, каза Флорес, цитиран от вестник „Ас”.

Агенция "Фокус"
Давид Силва: Имаме силите да отстраним Атлетико

Полузащитникът на Валенсия Давид Силва смята, че неговият отбор ще може да се класира за полуфиналите в Лига Европа. В интервю за официалния сайт на УЕФА Силва смята, че ще успеят да отстранят Атлетико (Мадрид) независимо от това, че първата среща на „Местая” завърши 2:2. „В предния кръг се класирахме по трудния начин. Смятам, че сега отново ще успеем да го направим. В първия мач не успяхме да спечелим, тъй като не реализирахме създадените положения. Ние обаче имаме нужните сили да победим и в четвъртък ще го покажем”, каза испанският национал.
Припомняме, че четвъртфиналния мач е от 22:05 часа наше време.

Агенция "Фокус"
Гереро попадна в групата на Хамбургер за мача със Стандарт (Лиеж)

Старши треньорът на Хамбургер Бруно Лабадия включи скандалния нападателя Паоло Гереро в групата на тима за четвъртфиналния мач-реванш срещу Стандарл (Лиеж), съобщава „Билд”. Както е известно перуанецът се забърка в сериозен скандал през уикенда, след като нервите му не издържаха и хвърли бутилка с минерална вода по фен и се очакваше да бъде изваден то представителния отбор за неопределено време.
Заради тази постъпка Гереро отнесе сериозна финансова глоба и дори има вероятност правата му за игра да бъдат спрени в следващите няколко месеца. Очакваше се Бруно Лабадия да го остави извън състава за срещата, но противно на това наставникът реши да вземе стрелеца, като заяви, че дори не се е замислял по този въпрос.
Припомняме, че двата тима се изправят от 22:05 часа наше време, а първият мач преди седмица завърши при резултат 2:1 в полза на германците.

Агенция "Фокус"
Звездан Мисимович: Волфсбург ще се класира за полуфиналите на Лига Европа

Полузащитникът на Волфсбург Звездан Мисимович смята, че неговият тим ще успее да се класира за полуфинал в Лига Европа. Както е известно в четвъртък германският шампион приема Фулъм в четвъртфинален мач-реванш и ще трябва да наваксва гол пасив, след като преди седмица изгуби с 1:2 на „Крейвън Котидж”. „Бяхме доволни, след като изгубихме в Лондон. Създадохме доста добри голови положения, но сега обаче ще трябва и да ги реализираме. Най-важното е да вкараме гол, но смятам, че това няма да е проблем”, каза Мисимович пред официалния сайт на УЕФА.
Припомняме, че срещата е в четвъртък от 22:05 часа наше време.

Заб:* В скоби са резултатите от първите мачове.

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Футбол: Преди срещите от Лига Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди