изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 11:44 EEST
Спряха бързите поръчки за нови документи    
Ред и сигурност
МВР е спряло отпечатването на документи за самоличност с биометрични данни, приети с бърза поръчка. Това съобщи началникът на дирекция „Документи за самоличност" на МВР Мария Костадинова, цитирана от Дарик. Засега остават експресните и обикновените поръчки.


Костадинова заяви, че всеки ден се водят разговори с фирмата „Сименс", която технически осигурява издаването на новите документи. За момента обаче от там не посочват краен срок, в който проблемите ще бъдат решени.

По мнението на Костадинова сега се очаква нов наплив и недоволство сред гражданите.
Когато утре дойдат да получат готовите документи по подадени бързи заявки от 6-и този месец, ще имаме проблеми с гражданите, защото ние няма да сме готови, каза тя. Според нея възстановяването на отпечатването на документи, приети с бързи заявки, зависи единствено от „Сименс". Костадинова обаче увери, че хората ще работят и през нощта, за да може поне някаква част от бързите заявки да бъде изпълнена.

За днешния ден подадените заявления за нови лични документи са малко над 7000, съобщи още Мария Костадинова. Вчера Дойчин Чолаков от „Сименс България" изрази увереност, че до края на тази седмица проблемите със срива в системата за новите документи да бъдат отстранени. dir.bg
 


Сходни връзки

Спряха бързите поръчки за нови документи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди