изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:31 EET
ЧЕТИРИ ПЪТИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДЕЛА В ДЪРЖАВНОТО СЪДЕБНО ИЗПЪЛНЕНИЕ    
Ред и сигурност За първото тримесечие на годината се наблюдава близо четири пъти увеличение на изпълнителните дела в Съдебно-изпълнителната служба при Районен съд – Добрич, спрямо същия период на миналата година.

До края на март са постъпили 151 нови дела, докато през 2009 г. броят им е бил 42. Към днешна дата тримата държавни съдебни изпълнители работят общо по 7 431 дела. „Този ръст се обяснява с икономическата криза и с възвърнатото доверие в държавното съдебно изпълнение”, каза ръководителят на съдебно-изпълнителната служба при Районен съд – Добрич Ивайло Милев. Данните показват увеличение на делата с взискател юридически лица, конкретно „ВиК” ЕООД – Добрич, банки и други финансови институции.

Увеличение има и на броя на публичните продажби на движими вещи и имоти. „Все по-често се стига до публична продан, за разлика от преди, когато длъжниците погасяваха задълженията си на разсрочено плащане или изцяло още при опис на вещите”, обясни г-н Милев. В момента на таблото на държавните съдебни изпълнители в Районен съд – Добрич, има обяви за около 20 публични продажби на недвижими имоти – селски и градски къщи, апартаменти, промишлени помещения, складове и ниви.

Втора година държавното съдебно изпълнение в Добрич регистрира трайна тенденция на връщане на доверието в него, след отлива на дела към частните съдебни изпълнители при създаването им през 2006 г. Предимствата на държавното съдебно изпълнение са в ясните форми на контрол и прозрачност на действията на съдиите. На второ място има публичност на резултатите от тяхната работа. „Всеки може да се запознае с тях на страницата на Районния съд, където се публикуват ежегодно. Ние не правим разлика в делата, според размера на финансовия интерес. Проявяваме безпристрастност, както при дела с интерес от 500 лв., така и когато се дължат хиляди левове. Контролът върху дейността ни е много строг. От една страна председателят на Районния съд осъществява административен контрол, а от друга всички наши действия се обжалват пред Добричкия окръжен съд. Отделно подлежим на проверка и от Инспектората към Министерството на правосъдието”, обясни ръководителят на службата Ивайло Милев.

Миналата година тя е издала 609 броя съдебни удостоверения за липса на заведени изпълнителни дела, а към момента броят им е 170. НДТ

  

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ ПЪТИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДЕЛА В ДЪРЖАВНОТО СЪДЕБНО ИЗПЪЛНЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди