изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:17 EET
ЦОНКО ЦОНЕВ СЪС СЕРТИФИКАТ ОТ ВТОРАТА ЕВРОПЕЙСКА СРЕЩА НА ВЪРХА ПО РОМСКИТЕ ВЪПРОСИ    
НовиниСертификат за най-добре настроен към ромите кмет получи градоначалникът на община Каварна Цонко Цонев на Втората европейска среща на върха по ромските въпроси, която се провежда в град Кордоба, Испанияq, съобщиха от пресслужбата на кметството. Отличието на Цонев му бе присъдено от ERGO Network в рамките на кампанията "Typical Roma".

Международният форум бе открит вчера от Вивиан Рединг - зам.-председател на ЕК и еврокомисар по правосъдие, основни права и гражданство. На конференцията присъстват още Джордж Сорос - Президент на Фондация "Отворено общество", Теодор Алърс - Директор "Стратегии и операции в регион Европа и Централна Азия" на Световната банка, Божидар Джелич - Вицепремиер на Сърбия, кметът на испанския град Кордоба, представители на ЕК, евродепутати, министри.
Участието на Цонев във Втората европейска среща на върха, посветена на ромите и тяхното социално включване, бе награда от българската Фондация "Интегро", която го отличи като кмет, който най-добре работи с ромите и решава най-добре проблемите им. На международната конференция градоначалникът на Каварна ще се включи в дискусия на кръгла маса на тема "Използване на инструментите на Eвропейската общност" и ще представи добри практики и проекти за работа с малцинството. На събитието се очаква да присъстват председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, евродепутати, представители на европейски институции, международни организации и роми. Регионът на Югоизточна Европа е представен от петима кметове - от Албания, Молдова, Македония, България, Румъния.
 


Сходни връзки

ЦОНКО ЦОНЕВ СЪС СЕРТИФИКАТ ОТ ВТОРАТА ЕВРОПЕЙСКА СРЕЩА НА ВЪРХА ПО РОМСКИТЕ ВЪПРОСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди