изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:08 EEST
Ефективна присъда за водач, заловен два пъти да шофира с алкохол    
Ред и сигурност    Наказание от 11 месеца „лишаване от свобода” да изтърпи 27-годишният Февзи Исм. К. от Добрич, постанови Районен съд – Добрич. Той бе признат за виновен, че на 05.10.2009 г. в Добрич около 20,10 ч. е управлявал лек автомобил „Хонда Сивик” с концентрация на алкохол в кръвта си 1,68 на хиляда.

На 23.10.2009 г. около 08,10 ч. в Добрич е управлявал същия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,50 на хиляда. Февзи К. трябва да търпи наказанието в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

По делото е установено, че на 05.10.2009 г. полицейски служители от сектор „Пътна полиция” са спрели автомобила с подсъдимия за проверка. Той не представил свидетелство за управление, тъй като е неправоспособен. От водача се носел силен мирис на алкохол и бил тестван с „Дрегер”, който показал наличие на 1,48 промила алкохол. Февзи К. бил съпроводен до ЦСМП – Добрич, където му взели кръвна проба. Химическото изследване е установило наличие на 1,68 промила алкохол.

На 23.10.2009 г. полицейски служители от сектор „Пътна полиция” получили сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие с незначителни материални щети на кръстовище в Добрич. На място те установили, че два автомобила са се блъснали, като единият бил „Хонда Сивик”, управляван от Февзи К. Полицаите проверили документите на водачите и установили, че Февзи К. не притежава свидетелство за управление, а колата му няма сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Водачите били тествани с „Дрегер” и цифровият му индикатор отчел наличие на 1,3 промила алкохол в издишвания от Февзи К. алкохол. С направената му кръвна проба се установило, че той има 1,50 промила алкохол в кръвта.

Двете деяния са извършени през непродължителен период от време, затова се квалифицират като „продължавано престъпление”.

Февзи К. се признава за виновен. Той е с начално образование, не е женен, безработен е. Осъждан е два пъти за палеж и два пъти за кражби.

  Присъдата на Районен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Добричкия окръжен съд.

 

 

09.04.2010 г.                                   Пресслужба Добрички районен съд   

 


Сходни връзки

Ефективна присъда за водач, заловен два пъти да шофира с алкохол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди