изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:01 EET
Потвърдиха ареста на член на престъпна група за разпространение на наркотици    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд отказа да измени взетата спрямо 27-годишния Сейнур Ефр. от Добрич на 18.12.2009 г. мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е обвиняем като участник във въоръжена организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Арестуван е при акция на добричката полиция на 15.12.2009 г., при която бе разкрито депо за наркотици в гориста местност край града и иззети от него 300 грама амфетамин, а от един от доставчиците - 25 грама марихуана.

 По-късно полицаите разкриха още скривалища с наркотици, а при обиски на други задържани бяха открити и иззети газови и бойни пистолети и боеприпаси, везни за измерване на наркотични вещества, преносими радиостанции, заглушители за мобилни телефони и полицейски радиостанции.

На 25.03.2010 г. при разглеждане на молбата на Сейнур Ефр. за изменение на мярката му за неотклонение, адвокатът му поиска да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи здравословното му състояние и съвместимо ли е то с престоя му в Следствения арест.

Днес Окръжна прокуратура – Добрич, представи заключението на вещото лице, което заявява, че здравословното състоянието на Сейнур Ефр. е съвместимо с условията в Следствения арест. В експертизата е посочено, че предходни медицински изследвания са установили здравословен проблем, но последното, проведено на 26.03.2010 г., сочи, че изследваните показатели са в нормални стойности.

Адвокатът на Сейнур Ефр. пледира той да бъде поставен под „домашен арест”, защото разследването е пред приключване и е съдействал за разкриване на обективната истина. Същевременно би могъл да проведе ефективно лечение на основното си заболяване.

Прокуратурата определи молбата за изменение на мярката като неоснователна.

След като се запозна с материалите по делото и изслуша страните, Добричкият окръжен съд намери, че искането е неоснователно. Събраните доказателства обосновават извода, че Сейнур Ефр. е извършител на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено престъпление и се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. Тежестта на предвидената в Наказателния кодекс санкция, съдебното минало на задържания – неколкократно осъждан, изключително лошите му характеристични данни и обстоятелствата, при които е извършено деянието, мотивират съда да приеме, че съществува опасност, той да се укрие или да извърши друго престъпление. Депозираната в съдебното заседание експертиза за здравословното му състояние, също показва, че няма пречка да търпи най-тежката мярка за неотклонение. Съдът посочва, че досъдебното производство се осъществява в разумен срок и в този смисъл искането за промяна на мярката също се явява необосновано. С тези аргументи Добричкият окръжен съд остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение на Сейнур Ефр. Определението му може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.

 

09.04.2010 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Потвърдиха ареста на член на престъпна група за разпространение на наркотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди