изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:24 EET
Три месеца затвор за шофиране с алкохол получи 40-годишен добричлия    
Ред и сигурностНаказание 3 месеца „лишаване от свобода” и глоба от 100 лв. наложи Районен съд – Добрич, на 40-годишния Ивелин Ст. Цв. от Добрич.  Той бе признат за виновен, че на 03.12.2009 г. в Добрич е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф” с концентрация на алкохол в кръвта си 3,37 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото деяние.

 Съдът постанови той да изтърпи отделно наложеното му по предходна присъда наказание от 1 година. Ивелин Цв. трябва да изтърпи общо 1 година и 3 месеца в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

На 02.12.2009 г. вечерта Ивелин Цв. Гостувал на свой приятел в с. Стефаново, община Добричка и употребил алкохол. По обяд на другия ден също пил алкохол, след което тръгнал за Добрич. Подсъдимият е бил правоспособен водач на моторни превозни средства категория „В”, „С”, „М” и „Т”, но бил лишен от право да управлява автомобил по съдебен ред. Около 13,55 ч. бил спрян за проверка от служители на Първо РУ на МВР. Те се усъмнили, че Ивелин Цв. е употребил алкохол и го изпробвали с техническо средство „Алкомер 931”, което отчело наличие на алкохол 3,11 промила алкохол. Полицейските служители го отвели в МБАЛ – Добрич, за вземане на кръвна проба, която е показала, че алкохолът в кръвта му е в количество 3,37 промила.

Ивелин Цв. има средно образование, женен е, работи като строител. Той е осъждан 2 пъти за кражби и два пъти за управление на моторно-превозно средство след употреба на алкохол. Последното престъпление е извършено в изпитателния срок по предходно осъждане от 2005 г. Тогава той е получил наказание „пробация”, което през 2007 г. е било земенено с условно „лишаване от свобода” за срок от 1 година с 3 годишен изпитателен срок.

Присъдата на Районен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред добричкия окръжен съд.

 

 

09.04.2010 г.                                   Пресслужба Добрички районен съд   

 


Сходни връзки

Три месеца затвор за шофиране с алкохол получи 40-годишен добричлия | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Три месеца затвор за шофиране с алкохол получи 40-годишен добричлия
Автор: Anonymous да 2010-04-09 @ 20:36 EEST
Аз имам чувството, че масово пие народа. При това още от сабахлян, ранни зори... Ами като тръгна с колата дори и пешеходците не знаят кое е тротоар, кое - платно... А за колегите-автомобилисти, ако мога така да ги нарека,  правилникът за движение никакъв го няма. Особенно знака стоп и подаване на пътепоказател... Хич ги няма. Ама явно сега разбрах, че пиянството на един народ е виновно. Наздрави! ;-)
Три месеца затвор за шофиране с алкохол получи 40-годишен добричлия
Автор: Anonymous да 2010-04-10 @ 08:33 EEST

Глоба 100 лева. Това е подигравка с обществото - за да се докара до 3 промила без да умре, той е изпил алкохол за повече от 100 лева.

Три месеца затвор за шофиране с алкохол получи 40-годишен добричлия
Автор: Anonymous да 2010-04-13 @ 20:01 EEST
 Не три месеца а три години минимум трябва да получи. Затова е пълно с пияни шофьори защото глобите са пълен майтап.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди