изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:10 EEST
ФОРУМ 3: МОЖЕМ ЛИ ДА СПРЕМ ИЗРОДИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТА НИ?    
Общество  Незнаен, не знам защо, изрод от Дряново отряза четирите крака на бездомно куче. Може би защото мнозина българи днес водят кучешки живот, дойде и логичното усещане за човещина - днес отрязали с трион краката на куче, утре ще отрежат ръцете на съседа, вдругиден - главата на детето ти... Нека припомним, че по Нова година - 2005-а, в Добрич изверг взриви куче с бомбички и така "отпразнува" проклятието на Природата срещу себе си.

Пак в Добрич, пак неизвестни, скалпираха улични кучета и си играха на индианци - и те ще изгорят от клетвите на много добри хора, които помогнаха на едно от тези нещастни животни да оцелее... Пак в Добрич дете заля с бензин котка и жива я запали, изпадайки в лудо щастие. Хората говорят, че скоро синковецът е бил сполетян от голяма беда. По улиците пак на Добрич ще видите котки и кучета, простреляни с въздушни и ловни пушки - едно животно куца, друго е сляпо, трето едва диша... Изобщо, Добрич прелива от "доброта". Така е и в други градове и села на България.

Преди години в Русия някакъв изрод беше отрязал лапите на едно кученце в затънтено селце, защото гонело патките по реката. Руската милиция се заинтересувала що за човек е този другар. Оказало се, че е издирван от 40 години военопрестъпник. Изродът беше осъден на смърт за десетки убийства и издевателства.

В Италия, например, има закон, според който за убиване на животно без конкретен мотив наказанието е 3 до 18 месеца затвор. При малтретиране санкциите са от 3 месеца до една година зад решетките. За търговците на кожи също има санкции, включващи една година затвор, глоба от 100 000 евро и прекратяване на фирмената дейност.

Природозащитниците в България сега имат подкрепата на премиера за приемане на строг закон за издевателства над животни, дано и парламентът намери човещина за примане на един наистина европейски закон.

Много жестоки проблеми има днес пред обществото ни. Един от тях е съживяването на човещината в българина, на добрината му, на нравствените устои на нацията.

Имаме ли сили ние - българите, да върнем любовта си към природата и да спрем стотици изроди да се гаврят с живота ни!
Имате ли мнение? Споделете го.

 


Сходни връзки

ФОРУМ 3: МОЖЕМ ЛИ ДА СПРЕМ ИЗРОДИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТА НИ? | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ФОРУМ 3: МОЖЕМ ЛИ ДА СПРЕМ ИЗРОДИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТА НИ?
Автор: Anonymous да 2010-04-10 @ 20:09 EEST
За жалост още дълго всеки който реши ще се гаври с нас.Просто няма закони,няма държава,няма кой да защити обикновения човек!Както се казва в една стара поговорка "Закона е за коня ,за лъва няма закон"
ФОРУМ 3: МОЖЕМ ЛИ ДА СПРЕМ ИЗРОДИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТА НИ?
Автор: Anonymous да 2010-04-13 @ 22:25 EEST
НЕ НАРОД, А МЪРША! ДОБРЕ,ЧЕ ЗАМИНАВАМ ОТ ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА
МОЖЕМ
Автор: Anonymous да 2010-04-14 @ 15:05 EEST

Този, който е писал преди мен, няма да го коментирамм, той се е е определил сам.Що се отнася до отношението към животните, то и към хората е такова.Вчера видях момче на около 13-14 години да носи с голямо щастие по центъра на град Балчик въздушна пушка.Някой от тези модели спокойно убиват човек на около 50 метра.Много такива пушки има, които спокойно се държат в къщи под леглото. Ограничителен режим няма и да има не се спазва.Няма изисвания да се пазят в каса, а и да има, кой ги спазва.От там нататък, кой нормален човек, ще си купи такава пушка и с каква цел?С една цел - да убива врабчета, гълъби, да стреля по кучета и по котки.За друго, няма за какво да послужи!Такава пушка за друго не става!!!!!!!!!!!Съответно това образование се предава на децата, които също се възползват да пострелят и така може да се случи нещо още по лошо.От друга страна в неделя две момчета също с голямо щастие и гордост разкарваха по един бултериер по центъра на Добрич, съответно без намордник.Съответно, единият от тях се облекчи, ама точно на центъра пред бившия магазин " Валентина " и т.н.......

МОЖЕМ
Автор: Anonymous да 2010-04-17 @ 22:07 EEST
Разбира се, че можем. Трябва желание и най вече да я подкрепим за това че нормален човек не може да го направи. Има застрашени не само кучета и котки, а човешки животи. А до 2 коментар - ДА ВНИМАВА когато отива да търси ЩАСТИЕТО в чужбина дали няма да се окаже пътуване към ада ? Още нещо искам да му кажа - БЯГА само СЛАБИЯ човек, силния остава ДА СЕ БОРИ.  
ФОРУМ 3: МОЖЕМ ЛИ ДА СПРЕМ ИЗРОДИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТА НИ?
Автор: Anonymous да 2010-04-22 @ 14:47 EEST
ГОСПОД ВРЪЩА ЗЛИНИТЕ ИЗВЪРШЕНИ ВЪРХУ ЖИВОТНИТЕ! НЕ ЗНАМ КОЙ ЗАКОН И КОЙ ЗАТВОР МОЖЕ ДА ОПРАВИ ИЗВЕРГА, АКО НЕ СЕ ЗАСИЛИ ПРЕВЕНЦИЯТА ВЪРХУ ПРЕСТЪПНОТО И САДИСТИЧНО МИСЛЕНЕ И НАКЛОННОСТИ! АКО ГО ХВАНАТ, ИМА СВИДЕТЕЛИ, ДОКАЗАТЕЛСТВА И Т.Н. ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАН, НО 90% ОТ СЛУЧАИТЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ ТАЙНО, БЕЗ СВИДЕТЕЛИ, БЕЗ СЛЕДИ ПОНЯКОГА ДОРИ-КОЙ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИ ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ НАСИЛИЕТО, КОЕТО НИ ЗАЛИВА-КОЙ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди