изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:10 EEST
Топ 10 на най-скъпите магазини в света    
Любопитно

Някои от улиците по света са се превърнали в център на световната култура. Тези улици са станали като магнит за много хора, които ги посещават редовно. Поради голямата посещаемост и интерес, тези улици са и изключително скъпи. Ако желаете да изхарчите трудно спечелените спестявания грабвайте своите пари и се насочете към някой от тези престижни бутици, стига да имате свой собствен частен самолет и един шофьор, който да ви разхожда из града. Ако нямате – за сега просто можете да се насладите на този списък с най-скъпите магазини в света:



  1. Пето Авеню в Ню Йорк е като втори дом на богатите личности, които пазаруват в най-скъпите магазини на тази „зелена миля”. Хермес е един от магазините намиращ се там, известен с прочутите си и най-продавани чанти, кръстени на Грейс Кели и Джейн Бъркин. Специално за чанта „Бъркин” вие трябва да платите най-малко 5000 долара като тя изисква да се запишете в списъка на чакащи за ценният, кожен аксесоар.
  2. Avenue Montaigne в Париж, Франция се гордее с най-голям брой магазини от световна класа като Christian Dior и Chanel. Всяка година в този търговски район се добавят по $577 щатски долара към наема за квадратен метър. Не е изненадващо, че модната столица на света е поставена на второ място в списъка на най-скъпите места за пазаруване.
  3. La Rinascente в Милано, Италия остъпва с много малко на Париж, клиентите му се разхождат по улиците, облечени по последен писък на модата с Долче и Габана закупени от най-популярният универсален магазини в Италия. В съседство до магазина се намира и най-големият хранителен гурме-магазин, в който шопохолиците спират, за да се заредят с енергия за още пазаруване.
  4. Bahnhofstrasse, Цюрих, Швейцария е прекрасно място, на което са разположени множество възхитителни и скъпи магазини , в които можете да разгледате едни от най-скъпите съкровища като известните швейцарски часовници или ако сте с децата си, можете да ги заведете в магазина Franz Carl Weber, където играчките са също толкова възхитителни, колкото и цените им.
  5. Bond Street, Лондон, Англия е дом на една от най-изтънчените, популярни в миналото аукционни къщи Sotheby's, както и място, от където можете да си закупите часовник с марката Cartier и Asprey за $50 000.
  6. Rodeo Drive, Бевърли Хилс, Калифорния може да не е от най-дългите улици, но е място, където можете да закупите скъпата чанта на Гучи – „It” или да срещнете бившия модел на Гучи – Деми Мур. Не е изненадващо, че на Rodeo Drive е налице висока концентрация на известни личности, тъй като е малка, но много скъпа улица.
  7. В област Ginza в Токио, Япония, се намират няколко улици пълни с привличащи вниманието, скъпи изделия, както и едни от най-скъпите имоти в света, заедно с обичайните марки с магазини за търговия на дребно като Yohji Yamamoto и Yves St. Laurent.
  8. По „Диагонал Авеню” в Барселона, Испания са разположени едни от най-уникалните и интересни магазинипо целия свят. За тези от вас, които не обичат да носят нещо масово произвеждано и искат дрехите им да не съвпадат с ничии други – това е мястото за пазаруване.
  9. „Великолепната миля” в Чикаго може да се похвали с намиращата се на нея „Water Tower Mall”, която е последната оцеляла сграда след „големия пожар”. Този мол е дом на брандове като Tiffany, Versace, Louis Vuitton и Neiman Marcus.
  10. Laugavegur в Рейкявик, Исландия е магизин , известен с това, че може и да не е разположен в някоя модна столица, но като се има предвид, че Исландия е една много скъпа страна, пазаруването от там ще ви постави в светлината на прожекторите, където ценителите ще искат да разберат точно от къде имате това уникално облекло.

http://news.fashion.bg

 


Сходни връзки

Топ 10 на най-скъпите магазини в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди