изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:22 EEST
ГУБЕРНАТОР ЗОВЕ ДА СЕ ПАЗЯТ ПЧЕЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА    
НовиниДа се координират мерките и да не се допускат масови отравяния на пчелни семейства при провеждането на растителнозащитни мероприятия през пролетта. Такъв апел отправя областният управител на Добрич Желязко Желязков към всички кметове на общини, като се препоръчва стриктното изпълнение на задълженията им по отношение грижата и подпомагането на пчеларството, като алтернативен източник на доходи и заетост за земеделските производители.

Това съобщиха от пресслужбата на администрацията. Губернаторът вече изпратил писма до кметовете във връзка с по-интензивното провеждане на растителнозащитни дейности през пролетта. В него той припомня, че е необходимо да се уведомят кметските наместници, сдруженията на пчеларите, организациите на земеделските производители, едноличните стопани и кооперациите за стриктно спазване на задълженията им, произтичащи от Наредба № 15/08.04.1985 г. за опазване на пчелните семейства от отравяне при пръскане с химични препарати.
Предвид високата обществено-икономическа значимост на този специфичен сектор и целите, насочени към подобряване на състоянието на пчеларството и създаване на предприятия за обработка на пчелен мед, е нужно да се координират мерките за недопускане на масови отравяния на пчелни семейства в областта, се казва още в писмото.
Желязков припомня на представителите на местната власт, че сред приоритетите за развитие на селското стопанство в областта е и стимулирането на пчеларството, което през последните години бележи ръст. Засиленият интерес към производството на пчелен мед се определя и от експортната му насоченост, значителните валутни постъпления и относително бързата възвръщаемост на вложените средства.
 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОР ЗОВЕ ДА СЕ ПАЗЯТ ПЧЕЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди