изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:20 EEST
РОТАРИ КЛУБ ДОБРИЧ С ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ОТ ДИСТРИКТ ГУВЕРНЬОРА    
Ротари/Rotary Ротарианците се борят с рака на простата. Изключително висока оценка на работата на Ротари клуб Добрич даде дистрикт гуверньорът на Ротари Интернешънъл България Пламен Минев, който вчера бе на посещение в Добрич. На нарочна пресконференция пред журналисти той обяви, че на фона на 86-те клуба в страната този в Добрич е един от работещите и има идеи за нови проекти.

"Това което обсъдихме с приятелите и ще започне в Добрич - създаване на ученически ротариански клубове, които ние наричаме Интер акт и там членуват младежи и девойки от 14 до 18-годишна възраст, както и възстановяване дейността на Ротар акт, където вече членуват хора на възраст от 18 до 30 години" - каза Минев.
Той съобщи, че в национален план ротари движението в страната работи по два проекта - единият свързан с образованието, който цели да покаже на учениците реалния бизнес, а вторият е свързан със здравеопазването. "Става дума за ранна диагностика на рак на простата при мъжете. Оказва се, че това е второто по смъртност раково заболяване у нас. След участието ни в кампаниите за рак на млечната жлеза и шийката на матката при жените и остеопорозата, сега се обръщаме към мъжете, защото се оказва, че здравната култура при тях е на по-ниско ниво от жените" - разказа още Минев. Проектът вече е стартирал пилотно в няколко града, както постепенно ще обхване цялата страна. Той се реализира в два етапа - първият е информационен, а вторият предлага изследване, което се изразява в кръвна проба, добави още дистрикт гуверньора. От своя страна асистент дистрикт гуверньора Григор Алексиев заяви, че в Добрич най-рано след 2 години ще може да стартира този проект, защото в момента добричките ротарианци работят по каузата за довършване на храм "Св. Климент Охридски", след което ще набират средства за изграждането на паметника на ген. Иван Колев.
"Предстои съвместно с БЧК да стартираме и проект за безопасността по движение по пътищата, като по трасето от Капитан Андреево до Кулата ще бъдат изградени пунктове за почивка на шофьорите" - каза още Пл. Минев.
По време на визитата си Минев се е срещнал и с кмета на Добрич, съобщи президентът на добричкия клуб д-р Митко Георгиев, като са били обсъдени възможностите за съвместна работа на общината с Ротари клуба.
 


Сходни връзки

РОТАРИ КЛУБ ДОБРИЧ С ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ОТ ДИСТРИКТ ГУВЕРНЬОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди