изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:27 EET
Реформите може да идат в кошчето    
Политика
Различието и разделението между ДСБ и ГЕРБ ще се задълбочат, ако правителството се откаже от реформите, заяви на пресконференция председателят на ДСБ Иван Костов. След заседание на националното ръководство на партията той обясни, че, ако управляващите сменят намеренията си за промени в различните сектори, ще се стигне до обезсмисляне на функциите на ДСБ като гарант за реформите, предаде БТА.


Да се търсят пари, за да оцелеят нереформирани системи като осигуряване, здравна сфера, образование, е голяма грешка, предупреди лидерът на партията. ГЕРБ не може да потъва в блатото на популизма, коментира Иван Костов.
Затова от ДСБ ще се опитат да повлияят върху управляващите да променят обявените 60 мерки за излизане от кризата.
У нас тя се задълбочава и страната влиза в остра фискална криза, е становището на партията. Няма сигнали, че се предвиждат конкретни стъпки за снижаване на бюджетните разходи, посочи Костов.
Очакванията са при обсъждане в пленарна зала голяма част от мерките да бъдат променени и сегашните предложения, изработени предимно от работодатели и синдикати, "да отидат в кошчето".

Иван Костов допусна, че в крайна сметка ще се стигне до вдигане на ДДС от 20 на 22 процента. Това не са мерки на ГЕРБ, никой от кабинета, с изключение на Симеон Дянков, не се е идентифицирал с тях, коментира Иван Костов.
Тази година правителството трябва да поддържа дефицит под 3%, за да може България през 2011 г. да подаде документи за ERM 2 , е мнението на лидера на ДСБ (Формално погледнато, няма изискване Маастрихтските критерии да бъдат изпълнени преди влизането в чакалнята на еврозоната, но историята със свръхдефицита може да повлияе на оценката за способността ни да ги изпълним занапред - бел. ред). Иска ми се да вярвам, че заради големия дефицит в момента не можем да подадем документи за включване в механизма, а не заради отслабена воля на управляващите, добави Костов.

Следобед ще има среща с ръководството на СДС, на която двете централи ще уточнят бъдещите си действия и поведение. Надявам се да потвърдим формата на Синята коалиция, подчертаха от ДСБ. Предстои ПГ на ДСБ да избистри позицията си и по президентското вето върху спорните текстове в НПК, каза в отговор на въпрос заместник-председателят на партията Екатерина Михайлова.  dir.bg
 


Сходни връзки

Реформите може да идат в кошчето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди