изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:39 EEST
БЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЛЕКТОРА В КРАНЕВО, СЕЗОНЪТ Е ОБРЕЧЕН    
НовиниДанъчните засилват контрола върху плащането на туристическа такса

Ако не се възстанови своевременно колекторът в Кранево, който сериозно пострада от морските вълни през март, сезонът там е обречен. За това са алармирали браншовици по време на проведената в край на миналата седмица работна среща по актуални въпроси, свързани с предстоящия туристически сезон. На нея са присъствали представители на различни институции в община Балчик и над 50 туроператори, туристически агенции, хотелиери, ресторантьори, концесионери и наематели на плажове.
По актуалните въпроси са отговаряли и давали насоки за работа представители на Комисията за защита на потребителите, РИОКОЗ - Добрич, Областна управа – Добрич, БЧК, както и служба “Миграция” към Областна дирекция на МВР, РУ на МВР – Балчик и РС ПБС. Срещата бе ръководена от заместник-кмета с ресор туризъм Къймет Тургут.
Във връзка с разрушения колектор в Кранево от областната управа в Добрич са съобщили, че количествено-стойностните сметки за възстановяването му ще бъдат преизчислени. Ще бъдат възложени предпроектни проучвания за изграждането на нов колектор, тъй като дъното на морето е много динамично. Финансиране ще се търси по оперативните програми.
Основните проблеми, които са поставили присъстващите, са били свързани със своевременното откриване и отдаване на плажните ивици, както и контролът по тяхното поддържане и отнесените от морето пясъчни ивици в Кранево.
Новият директор на регионалната дирекция на Комисия за защита на потребителите във Варна и бивш зам-кмет на Балчик Илиян Станоев е обяснил, че се предвижда  специално внимание да бъде обърнато на такситата и техните тарифи през летния сезон, подчерта той. Много големи са и глобите, които ще търпят лицата, представящи заблуждаваща или нелоялна реклама. За пример Станоев е посочил най-честото нарушение, когато стаи за подслон се рекламират като хотели. Информацията за туристическия продукт трябва да е ясна и недвусмислена, а всички цени трябва да бъдат обявени в лева, поясни той.
На срещата е напомнено, че входът за плажовете е безплатен и всички ограничения са незаконни.
От общинската данъчна служба в Балчик са обявили пред представителите на бранша, че ще бъде засилен контролът по  събираемостта на туристическата такса. На присъстващите е напомнено, че в хотелските регистри трябва да  бъдат вписани и лицата под 12 години, макар че за тях не се дължи такса. Целта е да бъде коректен точният брой на туристите, избрали община Балчик за своята почивка.
 


Сходни връзки

БЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЛЕКТОРА В КРАНЕВО, СЕЗОНЪТ Е ОБРЕЧЕН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЕЗ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЛЕКТОРА В КРАНЕВО, СЕЗОНЪТ Е ОБРЕЧЕН
Автор: Anonymous да 2010-04-12 @ 20:47 EEST
да си съберат пари и си оправят колектора! Като застриха деретатат водата къде да иде?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди