изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:12 EET
ПОДГОТВЯТ НОВ БЪЛГАРО-ШВЕЙЦАРСКИ ПРОЕКТ    
ЕкологияНов европейски проект подготвят партньорите от дружеството „ПРО ЗОО Добрич”. Това стана ясно след посещението на швейцарските инициатори на партньорството, довело до изграждане на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, екологът Барбара Геринг и ветеринарният лекар д-р Долф Бурки.

Идеята е да се кандидатства пред европейска програма за финансиране на дом за редки животни. Там ще се отглеждат редки породи животни, застрашени от изчезване. Най-вероятно ще става въпрос за породи овце, кози, свине, както и птици, обясни ръководителят на зоопарка Севдалина Венкова.
Центърът в Добрич е партньор и по трансграничен проект със зоопарка в Констанца. Той вече е минал три нива на оценяване, но все още окончателното решение предстои да стане ясно.
При посещението си швейцарските гости са останали приятно изненадани, че въпреки кризата, Центърът за защита на природата и животните в Добрич продължава да се развива, без да има отстъпление от взаимните договорености, коментираха и от кметския екип.  
Центърът за защита на природата и животните в Добрич е уникален не само за България, но и за Източна Европа. Той се простира на площ от 160 декара недалеч от бившата резиденция на Тодор Живков в града. В него се отглеждат предимно животни, характерни за нашия ареал. В него живеят над 100 животни от 30 вида.
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ НОВ БЪЛГАРО-ШВЕЙЦАРСКИ ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди