изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:13 EEST
Костов: 1/3 от чиновниците са излишни    
Политика
Според лидера на ДСБ Иван Костов една трета от институциите в държавата са излишни и в условия на криза те трябва да бъдат съкратени. Дребният и семейният бизнес, както и самонаетите хора могат за изведат страната от кризата, защото най-бързо се адаптират. Те са гъвкавата структура и ако някой ги пита какво искат, ще са категорични, че не може с техните данъци да се издържа нереформираната администрация, разясни Командира по бТВ тази сутрин. Според него кризата винаги налага сериозни реформи.


Една голяма част от висшата администрация трябва да се съкрати, защото струва най-скъпо на държавата. На фона на огромната система от държавни институции, една трета трябва да бъдат закрити, функциите им да се прехвърлят върху други или да се слеят, смята тъмносиният лидер.

Според него обаче такова решение се взима трудно, защото страхът е голям.

Това са непопулярни мери, от тях се губи доверието на тези, които ще бъдат съкратени, но пък е начин да се справим с кризата, настоя Костов.

Той упрекна дори финансовия министър Симеон Дянков, че е плах при съкращаването в подчиненото му ведомство.

И там останаха десетки дирекции, които са с припокриващи се функции, което пък е начин да се крие отговорност, мотивира се Командира.

Според него е крайно време са се опрости структурата в институциите, за да се персонализира отговорността.

Сега има една разпаднала се администрация и всички се крият от отговорните решения, упрекна Костов. Той посочи като пример факта, че в Министерството на икономиката, за да се обяви един конкурс трябват подписите на 40 души.

Въпреки критиките, Костов заяви, че Синята коалиция ще продължи да подкрепя ГЕРБ, но това ще се промени, ако управляващите спрат реформите./БЛИЦ
 


Сходни връзки

Костов: 1/3 от чиновниците са излишни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди