изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:36 EEST
КАВАРНА МОНТИРА ЕКОЛАМПИ НА КАМЕН БРЯГ    
Общество

В края на май се планира да започне монтаж на еколампи на ската в местността Яйлата на Камен бряг, съобщи кметът на община Каварна Цонко Цонев.



"Обмисляме да закупим минимум 200 соларни лампи, като така ще опазим и природата, тъй като Яйлата е и природен резерват. Целта е да направим Джулая по-безопасен и да избегнем трагични инциденти като миналогодишния, при който загина младеж от Варна. Наскоро имах среща с представители на ВМРО - Варна, които имаха искания за увеличаване на безопасността в района. Срещнах се и с родителите на загиналото момче" - разказа още Цонев.
Той заяви, че лампите ще бъдат монтирани на разстояние 5 м една от друга, за да се обхване периметър поне от 1-1.5 км. Самата охрана ще е от над 100 души. Ще бъдат поставени и заграждения. "Въпреки всички мерки не бива хората да забравят, че те също носят отговорност за своята безопасност" - добави Цонев.
По традиция и тази година изгревът на първото слънце за юли на Камен бряг ще посрещнат Джон Лоутън и момчетата от Б.Т.Р., добави още каварненският градоначалник.
 


Сходни връзки

КАВАРНА МОНТИРА ЕКОЛАМПИ НА КАМЕН БРЯГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди