изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:31 EEST
СЪДИЛИЩАТА ПРАЩАТ КОПИЯ ДО КЗК    
НовиниОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, съобщиха, че Висшият съдебен съвет е задължил административните ръководители на Върховния касационен съд и Върховния административен съд,  апелативните, окръжните и районните съдилища в България да изпращат до КЗК копия от свои решения незабавно, след като уведомят страните по тях.

Ето и точно за кои решения съдилищата трябва да уведомяват комисията:
- Решенията на гражданските съдилища от всички инстанции по искове за обезщетения на вреди, причинени в резултат на нарушения по чл. 101 - забранени споразумения, решения и съгласувани практики и/или чл. 102 от ДФЕС - злоупотреба с монополно или господстващо положение;
- Решенията на ВАС по жалби срещу решения на КЗК в качеството й на национален орган по конкуренцията на Република България, отговорен за прякото прилагане на чл. 101 и/или чл. 102 от ДФЕС.
След получаване на съдебните решения КЗК изпраща копие от тях на Европейската Комисия в съответствие с чл. 15 от Регламент на Съвета № 1/2003 г.
Изпълнението на задължението по чл. 15 от Регламент на Съвета № 1/2003 г. е особено важно с цел гарантиране на непротиворечивото правоприлагане по чл. 101 и чл. 102 ДФЕС в рамките на целия Европейски съюз, уточняват още от комисията. С оглед на това в Плана за действие за 2010 г. с мерките, произтичащи от членството на Република България в ЕС, е предвидено създаване на механизъм за взаимодействие между отговорните институции за обмен на този вид информация.
 


Сходни връзки

СЪДИЛИЩАТА ПРАЩАТ КОПИЯ ДО КЗК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди